Tosuncuk'un teslim olma sebebi bile kandırmaca çıktı

Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandıran Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın Brezilya'da hakkında verilen ‘sınır dışı kararı' üzerine teslim olmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

75 bin 260 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın için, yargı süreci başladı. "Ailemle sorun yaşadığım için teslim oldum" diyen Mehmet Aydın'ın Brezilya'da hakkında verilen 'sınır dışı kararı' üzerine teslim olmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, internet üzerinden kurduğu sanal oyun platformu Çiftlik Bank'ı saadet zinciri benzeri bir sisteme çevirerek 2 yıllık bir süre zarfında 80 bine yakın insanı 500 milyon liranın üzerinde dolandırıp yurt dışına kaçan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın, Brezilya'da hakkında verilen 'sınır dışı kararı' üzerine teslim olmak zorunda kaldığı öğrenildi. Aydın'ın pişmanlık yasası ve benzeri birtakım hafifletici sebeplerden yararlanmak için teslim olduğu algısını yarattığı anlaşıldı.

HESAPLARINA AKTARILDI

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) raporuna göre Aydın, kurduğu Çiftlik Bank'ıyla 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden 511,7 milyon TL toplamış. Paraların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kurulan Fame Game şirketine aktarıldığı, oradan da Çiftlik Bank'ın CEO'su ve kurucusu Mehmet Aydın'ın ve eşinin şahsi hesaplarına gönderildiği belirlenmişti.

HÂLÂ 100 MİLYONU VAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünde polisle yaptığı ilk mülakatta kendisine sorulan "Bu kadar süre kaçıp neden sonra teslim oldun?" sorusuna "Ailemle sorun yaşıyordum ve param bitmişti" diye cevap verdiği öğrenilen Aydın'ın, 3 buçuk yıl önce eşi Sıla Aydın'dan boşandığı ve yurt dışı hesaplarında hâlâ 100 milyon liraya yakın parasının bulunduğu belirtiliyor.

Tosuncuk'un ilk sözleri bu oldu: Cebimde borçlu listesiyle döndüm