‘Tosuncuk'un sağkolu serbest

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın işlerini takip ettiği Uruguay'da kırmızı bültenle aranırken yakalanarak Türkiye'ye getirilen Osman Naim Kaya, 11 ay sonra tahliye edildi.

Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanık hakim karşısına çıktı. Aydın'ın Uruguay'daki işlerini takip eden ve karakutusu olaran anılan Osman Naim Kaya, 4 yıl 6 ay hapis cezası aldığını belirterek, "Cezamı çektim, tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali ile delillerin toplanmış olması nedeniyle Kaya'nın tutuksuz yargılanmasına hükmetti. Kara para aklanmasına yardımcı olmakla suçlanan Osman Naim Kaya, Mehmet Aydın'la sosyal medyada tanıştığını öne sürerek, "Uruguay'a gelen Aydın Ailesi'ne danışmanlık yaptım. Komisyon karşılığında ev ve araç alımlarına aracılık ettim" demişti.

AKŞAM, Osman N. Kaya'nın Uruguay'da yakalanıp İstanbul'a getirildiğini 10 Nisan'da duyurmuştu.

Cezaevinde 30 kilo veren Mehmet Aydın, bambaşka bir görünüme kavuşmuştu.

'100 ŞİRKETİM VAR 1.1 MİLYARI ÖDERİM'

Türkiye'de 100 şirketi olduğunu söyleyen Aydın, "Cezalar bilişim şirketine kesildi. Gıda şirketlerinin borcu yok. Mal varlıklarıyla müştekilerin zararları karşılanabilir" dedi. Dolandırıcılığın miktarı 1.1 milyar lira olarak belirlenmişti.