Topraklarımıza baharı getirdiniz!

AKŞAM, Afrinlilerin sofrasına konuk, sevinçlerine ortak oldu: Hainler buradayken balkona bile çıkamıyorduk, şimdi çay içiyoruz. Artık buralara tek bir PKK’lı bile giremez. Ne zaman gelirlerse enselerinden tutup Türk askerine teslim edeceğiz.   

1

LEVENT ALBAYRAK / MUSTAFA ALKAÇ

Türk askerinin kontrolüne geçen Afrinliler bayram yapıyor. Halk bir yandan normal hayatını sürdürürken bir yandan da terörün bıraktığı izleri silmeye çalışıyor. Artık halk sokaklara çıkmaya, kapısının önünde oturmaya başladı. AKŞAM muhabiri Levent Albayrak, Afrinlilerin sofrasına misafir oldu, duygularını dinledi. Halk o korkunç günleri gözyaşlarıyla anlattı:

KARŞI ÇIKANLARI İNFAZ ETTİLER 

PKK, TSK’nin ilerlemesini durduramayınca kaçmak zorunda kaldı. Evimizdeki tüm gıda ve kumanyanın yarısını onlara vermek zorunda kaldık. Akşam sokaklarda sadece PYD’nin militanları gezebilirdi. Korku salmak için gece rastgele ateş eder kendilerine karşı çıkanları infaz ederlerdi. Amaç kimse sözlerinden dışarı çıkmasın. İstediği eve girip istediğini yapma hakkı tanımışlardı kendilerine.

BİR GECEDE YOK OLDULAR 

Hendek kazılarında halkı kullandılar. Yaşlı-genç tüm insanlar mevzilere taş taşıdı, o hainler de başlarında silahla bekledi. Bir çok genci de yanlarında silah zoruyla götürdüler. Bir gün önce sokaklarda ateş ederek arabalarıyla gezen PKK’lılar bir gecede ortadan kayboldu.

YAŞI KÜÇÜKLERİ SEÇER SİLAHLA GÖTÜRÜRLERDİ

Gençler sokakta ya da evde boş duramazdı. Ya cepheye savaşmaya gidecek ya da itiraz ederse PYD tarafından tutuklanacaktı. Evlerimizden izlediğimiz PYD’lilerin ellerinde ağırlıklı olarak hep yaşı küçük kızlar vardı. 17-18 yaşındaki eğitilen kadın PKK’lılar, babaları-dedeleri yaşlarındaki insanlara zulmedip zevk alıyorlardı.

18 TERÖRİSTİ MUHTARLAR VE HALK PAKETLEDİ! 

TSK’dan en anlamlı paylaşım. Afrin halkının her zaman olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduğu vurgulanan paylaşımda, dün Afrin’de teslim edilen 3 teröriste ilave olarak 9 köyde 18 teröristin muhtarlar ve halk tarafından TSK’ya teslim edildiği kaydedildi. 

Türk ordusu bize ikinci bir hayat verdi

Hayatın normale dönmesiyle AFAD, sürekli insani yardım malzemeleri dağıtıyor. PYD kontrolündeyken adeta hayalet kasabayı andıran Afrin sokakları şimdi kendi sahipleri tarafından dolduruldu. Halk, evlerindeki zarar, ziyanı ve yağmalanan malları yetkililere bildiriyor ve her şey kayıt altına alınıyor. Hayatın tekrar normale döndüğü Afrin sokaklarında halkın ortak cümlesi ise Türk ordusu tarafından kendilerine ikinci bir hayatın verildiği.

Artık PKK buraya giremez

Biz burada halk olarak Türkiye’nin iyice yaklaştığını duyunca kulaktan kulağa PYD’lilerle  içeriden mücadele edebileceğimizi konuştuk, duyurduk. Artık bu buralara tek bir PKK’lı giremez. Korkumuzu yendik. Çünkü Türkiye ve Türk askeri yanımızda. Ne zaman geri gelirlerse gelsinler kendi toprağımızı onlardan koruyacağız. Enselerinden tutup askere polise teslim edeceğiz!

Afrin hainlere mezar oldu!

Güvenlik güçleri, aramaları sırasında yüzlerce teröristin gömüldüğü mezarlar buldu. Bölgedeki vatandaşlar, mezarların yeni olduğunu söyledi. Mezarlığın bulunduğu alan geçen sene hainlerin Nevruz için toplandığı paçavra ve elebaşı posterleriyle terör şovu yaptığı alandı. Bu yıl Nevruz’da ÖSO, teröristlerden temizlenen sokaklarda lokum dağıttı. 

21 MART 2017

21 MART 2018