Toplu taşıma sistemi çöktü... ''İBB, İstanbulluları 'Megakuyruk'lara mahkum etti''

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından, İstanbulluların ulaşım çilesini paylaştı. Kabaktepe, CHP'li İBB yönetiminin Şirinevler-Atatürk Havalimanı Metrosu'nun, havalimanı istikametindeki üç durağının 14 aydır açılamadığını belirterek, ''CHP yönetiminde İBB'nin işleyen toplu taşıma sistemi dahi çöktü.'' dedi.

Şirinevler-Atatürk Havalimanı Metrosu'nun, havalimanı istikametindeki son üç durağının yaklaşık 14 aydır açılamaması ve toplu ulaşımın merkezi noktalarından Mecidiyeköy'de ulaşımı rahatlatacak metro hattının, Ekrem İmamoğlu yönetimindeki CHP'li İBB'nin denetim yetersizliği nedeniyle 7 aydır kapalı kalması İstanbul'da ulaşım çilesini ortaya çıkardı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'nın son 3 durağının CHP'li İBB yönetimi tarafından hizmete kapatıldığını bildirerek şu ifadeleri kullandı:

"CHP yönetiminde İBB'nin işleyen toplu taşıma sistemi dahi çöktü. 14 aydır açılamayan Şirinevler-Atatürk Havalimanı Metrosu İstanbullular için çileye dönüştü. Seçim döneminde 'Megabüs' vadedenler, İstanbulluları 'Megakuyruk'lara mahkûm etti."
"Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'nın son 3 durağı CHP'li İBB yönetimi tarafından hizmete kapatıldı. Yaklaşık 14 aydır bitirilemeyen çalışmalara yetersiz otobüs ve metrobüs seferleri de eklenince, Şirinevler başta olmak üzere bölgede toplu ulaşım adeta çileye dönüştü."

MECİDİYEKÖY'DE ULAŞIM ÇİLESİ

Öte yandan M7 hattındaki Mecidiyeköy metro istasyonunun da 7 aydır kapalı kalması, CHP yönetiminin denetim yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Osman Nuri Kabaktepe, toplu taşımadaki arızalara da değinerek şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti döneminde hizmet veren metroların CHP döneminde hizmete kapatılmasının yanı sıra; yolda kalan otobüsler, çalışmayan metrobüsler, sürekli arızalanan tramvaylar da eklenince İstanbul'da toplu taşıma çekilmez bir hal aldı."
"Toplu taşımayı daha da iyileştirmek şöyle dursun, işleyen sistemi dahi yönetemeyenlerin AK Parti icraatlarını 'Ben yaptım' diye pazarlaması; 2,5 yılda reklamını yapmaya değecek bir eser inşa edemediklerinin apaçık ispatıdır."

Kabaktepe, İstanbul'un âtıl yıllarının 2024'te son bulacağını ifade ederek, "Allah'ın izni, milletimizin takdiriyle İBB'yi yeniden eser ve hizmet vizyonuna dönüştüreceğiz. Önümüzdeki 5 yılın inşası için çalıştığımız gibi, geçmiş 5 yılın ihmallerini de tamamlayacağız. İstanbul'da her şey yoluna girecek." dedi.