Tokyo Olimpiyatları ne zaman?

Japonya Başbakanı Shinzo Abe Tokyo Olimpiyatları ile ilgili açıklama geldi. Bu yaz Tokyo'da yapılması planlanan olimpiyatlar ne zaman yapılacak? Video konferans ile yapılan görüşmeler sonuçlandı.

Tokyo Olimpiyatları ertelendi mi? Tüm dünyada etkisini günden güne arttıran Koronavirüs salgını pandemi boyutuna ulaştı. Salgın nedeniyle çoğu gösteri ve etkinlik iptal edilmişti. Video konferans ile yapılan görüşmeler sonuçlandı.

TOKYO OLİMPİYATLARI ERTELENDİ Mİ?

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach olimpiyatları koronavirüs salgınından dolayı erteleme kararı aldı.  IOC, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, Tokyo Şehir Hükümeti ve Japonya Hükümeti arasında gerçekleştirilen toplantıda, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ve 2020 Paralimpik Oyunları için yeni tarihler belirlendi. IOC'den yapılan açıklamada, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz - 8 Ağustos 2021 tarihleri arasında, Paralimpik Oyunları'nın ise 24 Ağustos - 5 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenleneceği kaydedildi.