Tokat yaprağı vurguna kılıf oldu

Kurduğu şebekeyle 80 milyon liralık vurgun yapan zabıt katibi Süleyman D., çevresindekilere yaşadığı lüks hayatı memleketi Tokat'tan yaprak, salça getirip satması sayesinde olduğunu söyledi.

Ailesinin de içerisinde bulunduğu bir şebeke kurup 80 milyon lira dolandırmakla suçlanan İstanbul Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D. ve 14 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Süleyman D.'nin 4 ayrı suçtan 144 yıla kadar cezalandırılması istendi.

KÂR PAYI VAADİ

Örgüt lideri Süleyman D.'nin şikayetçi Levent Sırataş'a, Bakırköy adliyesinde adli personel olması nedeniyle zaman içinde mahkemelerde dosyası olan birçok işadamı ile tanıştığını, bu işadamlarına yatırımlarında kullanmaları için çevresindeki tanıdıklarından para temin ettiğini, karşılığında ise komisyon aldığını, para verenlerin ise kâr payı olarak para kazandığını söylediği belirtildi.

'SALÇADAN KAZANDIM'

İddianamede Süleyman D.'nin müştekileri, adliyede çalıştığı için çevresinin geniş olduğunu söylediği, bu sayede bazı işler yaptığını, bu işlerin bazılarından Instagram hesabından video paylaşarak reklam geliri elde ettiğini, memleketi olan Tokat'tan ise yaprak, salça getirip sattığını, memur olmasına rağmen yaşadığı lüks hayatın bu sayede olduğunu söyleyerek inandırdığı belirtildi.

DAHA ÖNCE YARGILANDI

İddianamede, Süleyman D. daha öncesinde Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılandığı ortaya çıktı.

PARALARI ÖDEMESİNE KOVİD ENGEL OLMUŞ

Kurduğu düzenin nasıl bozulduğunu da anlatan Süleyman D. "Ben çevresinde sevilen insandım. İnsanlar bana sözümle para veriyordu. Para verenlere vaat ettiğim paraları ödüyordum ancak Cihan Könülşök isimli müşteki ile olan parasal ilişkimiz 2021 sonunda dövizdeki artış nedeniyle şahsa 200 bin euro borcum yaklaşık kur bazında ikiye katladı. Bu noktadan sonra finansal olarak sıkıntıya düştüm ve ödemelerim aksadı. Ayrıca Kovid-19 pandemisi döneminde yaşanan ekonomik sıkıntı taahhütlerimi yerine getirememe sebeplerimden biridir" diye konuştu.