Tokat Şehir Parkı hizmete açıldı

Tokat Belediyesi Şehir Parkı, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un katıldığı törenle açıldı. 22 bin metrekarelik park, yürüyüş ve bisiklet yolları, Hanımlar Kıraathanesi ve kafeteryasıyla yeni cazibe merkezi olacak.

Tokat Belediyesi Şehir Parkı, AK Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katıldığı törenle açıldı. Törende konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Tokat Belediyemiz olarak bizler Tokat'ımıza hizmet üretmeye çalışan, gayret eden, şehrimize ve şehrimizin vizyonuna yaraşan, hizmetlere imza atmaya çalışan gayretle hamdolsun 8.5 yıla yakın zamandır sizlerin hizmetkarı olmaya gayret ettik. AK belediyeler hizmet üreten belediyelerdir. Bizlerin örneği Sayın Cumhurbaşkanımızdır" dedi.

BELEDİYE VİZYONU, ŞEHİR VİZYONU

Tokat'ın kimlikli bir şehir olduğunu, tarihiyle, doğasıyla, insanıyla çok eşsiz bir coğrafyada yer aldığına vurgu yapan Başkan Eroğlu, "Bizler şunu biliyoruz ki belediyenin vizyonu şehrin vizyonu, şehrin vizyonu, belediyenin vizyonudur" dedi.

Meydan Projesi'nin hayata geçirildiğini, ırmak kenarı peyzaj çalışmalarıyla şehre görsellik kattıklarını, kapalı pazar yeri, Sulusokak bölgesindeki tarihi noktalarda yapılan çalışmaları anlattı. Yıl sonuna doğru Kaledibi kentsel dönüşümü projesiyle kentsel dönüşümde de adım atacaklarını belirten Eroğlu, yaklaşık 560 parsel 850 haneyi ilgilendiren dönüşüm çalışmalarının çok kısa sürede başlatılacağını duyurdu. 2019 yılında söz verdikleri 1071 projeden şuana kadar 35 projenin tamamlandığını duyuran Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, açılışını AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştirdikleri Şehir Parkı hakkında kısa bilgi verdi. Şehir Parkı'nın mülkiyeti Devlet Su İşlerine ait olan 52 bin metrekare alanın toplam 22 bin metrekarelik belediyeye tahsis edilen kısmında hayata geçirildiğini söyleyen Eroğlu, 1 buçuk yıl önce ihalesi yapılarak 1 ay önce projenin tamamlandığını belirtti.

KEYİFLE GEZİLECEK BİR YER

Yürüyüş ve bisiklet yollarıyla, amfi tiyatrolarıyla su havuzuyla içerisinde Hanımlar kıraathanesi ve kafeteryasıyla yine peyzaj alanlarıyla gezerken keyif alınacak bir parkın Tokat'ta halkın hizmetine sunulduğuna dikkat çeken Başkan Eroğlu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere dönemin bakanı Veysel Eroğlu ve tüm emeği geçen vekillere teşekkür etti.

YENİ NESİL SANAYİ SİTESİNDE SONA DOĞRU

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'sanayide milli atılım' sloganıyla şehir içinde kalan sanayi sitelerinin dönüştürülmesi ve modern altyapıya kavuşturulması projesi dahilinde Tokat'ta çalışmalar start aldı. Tokat sanayi sitesinin 290 bin metrekare alanda kurulu olduğunu ve bin 100 dükkan bulunduğuna dikkat çeken Başkan Eroğlu, yeni sanayi sitesinin 540 bin metrekare alana inşa edileceğini kaydetti. Yeni nesil sanayi sitesinde zemin yükseltme dolgu çalışmaları havadan görüntülendi.

5 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Tokat-Turhal karayolu üzerindeki 540 bin metrekare arazide yapılacak olan sanayi sitesinin 4-5 yılda tamamlanması hedefleniyor. Tokat başta olmak üzere 11 ilde (Isparta, Kastamonu, Düzce, Malatya, Elazığ, Rize, Sivas, Bursa, Afyonkarahisar ve Kırıkkale) sanayi sitelerini şehir dışına taşıyarak modern altyapıya kavuşturulması planlıyor. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, alt ve üst yapı çalışmaları ile yaklaşık olarak 1.5 milyar liraya mal olması beklenen projenin kentin gelişmesi açısından önemli bir rol oynayacağını söyledi. Tokat sanayi sitesinin 290 bin metrekare alanda kurulu olduğunu ve bin 100 dükkan bulunduğuna dikkat çeken Başkan Eroğlu, yeni sanayi sitesinin 540 bin metrekare alana inşa edileceğini kaydetti. Yeni Nesil Sanayi sitesinin yeşil bir sanayi sitesi olacağını vurgulayan Başkan Eroğlu, "Böylesine büyük, çok önemli bir projenin en kısa sürede bitmesi hem şehrimizin esnafı için çok fayda getirecek" dedi.

TARİHİ SOKAKLAR ŞEHİR TURİZMİNE KAZANDIRILIYOR

Tokat'ta tarihi sokakların restore edilerek turizme kazandırılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Tokat'ın sembol noktalarını restore ederek ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Eroğlu, "Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız meydan çalışmaları, son yıllarda yapmış olduğumuz Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları ile o eski Tokat'ın en güzel caddeleri, sokakları gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunun devamında da Behzat Caddemiz, önceden Bağdat Caddesi dediğimiz bölgede de çalışmalarımıza başladık. Burası Tokat'ın eskiden kalbi olan bölgelerimizden biriydi. Bu bölgede içlerinde tescilli binada bulunan yaklaşık 50 binamızın cephe düzenleme ve restorasyon çalışmalarını yürüteceğiz. Tek tip camekan ve levhalar ile çok güzel bir alanı şehrimize kazandıracağız. Yine aynı şekilde esnaflarımızda daha göze hoş gelen mekânlarda faaliyetlerine devam etmiş olacaklar" dedi. Sulusokak Caddesi'nin bitim noktasında 18 tane sivil mimari ve tarihi özelliklere sahip binanın olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, "Çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz" dedi. Bey Sokağı'nda yapılan çalışmaların yüzde 50'sini de tamamladıklarını belirten Başkan Eroğlu, "Yine aynı şekilde bu bölgemizin hemen yanında bulunan Beyhamam Sokak'ımızda da çalışmalarımız devam ediyor. Alt yapısını, hem de üst yapısını baştan yapıyoruz. Burası içerisinde Saat Kulesi'nin, Yüksek Kahve'nin, Behzat Camii'nin, Mevlevihane'nin ve birçok sivil mimarinin olduğu bir bölge. Saat Kulesi Meydanımızı, Demokrasi Meydanımızı da yine bu bölgede hayata geçireceğiz. Arzumuz 2022 sonunda bu 2 projemizi de tamamlamak. Şimdiden bu güzelliği hayal edebiliyorum. Birlikte, çok güzel bir Behzat'ı, Tokat'ı oluşturacağız" diye konuştu.

GASTRONOMİNİN SEMBOL KENTİ

Tokat'ta geçtiğimiz ağustos ayında düzenlenen Gastronomi Festivali'nin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan gerçekleştirdi. Küçükbağlar Köyü'nde düzenlenen 'Bereket Hasadı' etkinliğine katılan Emine Erdoğan, "Tokat gastronomisiyle sembol şehirlerimizden birisi. Coğrafi işaretli Tokat kebabımız, lezzetiyle dillere destan olduğu kadar, kendine has hazırlanma aşamalarıyla, mutfağımızın karakteristik özelliklerini yansıtır. Tabii, Tokat'ın coğrafi işaretli ürünleri, bununla sınırlı değil! Tokat Yazması, Narince Salamura Yaprağı, Niksar Cevizi, Turhal Yoğurtmacı, Erbaa Narince Bağ Yaprağı, Zile Kömesi ve Zile Pekmezi de, coğrafi işaret tescili almıştır. Kısacası, Tokat, sahip olduğumuz muhteşem mirasın, her parçasından bünyesinde barındıran ve bu potansiyele ayna tutan bir şehrimizdir" diye konuştu.