'Tiyatro'ya gaziden sert yanıt

15 Temmuz'a ‘tiyatro' diyenlere ailelerden cevap... Darbe girişiminde eşini ve bir bacağını kaybeden Vahide Şefkatlioğlu, ‘tiyatro' nitelemesine tepkili: “O gece dünyaya demokrasi dersi verdik.”

'EŞİMİ VE BACAĞIMI KAYBETTİM'

Darbe girişiminde eşini şehit veren ve gazi olan Vahide Şefkatlioğlu AKŞAM TV'ye konuştu: "Eşimi şehit verdim, bir bacağımı kaybettim. O gece bu millet, dünyaya demokrasi dersi verdi. 15 Temmuz'a nasıl 'tiyatro' diyorlar. 251 şehit var ve bunların çoğu çocuk..."

Denizli'de Çardak Havalimanı'nda askeri aracın direksiyonuna geçip, 580 komandonun Ankara'ya sevk edilmesini engelleyen Elif Dağdelen (43) ise şöyle konuştu: "Hainlere fırsat tanımadık. Yine darbe girişimi olsa yine en önde giderim."

'YARAMIZI DEŞMESİNLER'

Şehit Astsubay Ziya İlhan Dağdaş'ın annesi Birsen Dağdaş (63), 'Kontrollü darbe' söylemlerine tepki gösterdi: "Yaşadığım acıları bir türlü unutamıyorum. Orada burada kontrollü darbe diyerek bizim yaramızı deşmesinler."

'BİZ DİĞER DÜNYADA KAVUŞACAĞIZ'

Darbe girişiminde Tuzla Orhanlı gişeleri üzerinde şehit olan özel sektör çalışanı Erdem Diker'in eşi Gülsüm Diker (30) gurur ve acıyı aynı anda yaşıyor. Diker, "Biz 3 yıllık evliydik ve çok mutluyduk. Bu benim imtihanım. Rabbim onu yanına aldı ama gururluyum. Acı veren yanı var ama gurur veren yanı daha mükafatlı. İnşallah biz diğer dünyada birbirimize kavuşacağız" diye konuştu.