Tiktok tüm bilgilere erişiyor... Pedofili için büyük tehlike!

Pedofili suçlularının takip ettiği Tiktok için uzmanlar uyardı: “Kullanıcının konumu 30 saniyede bir merkeze iletiliyor. İzniniz olmadan dosya indiriyor. Türkiye acil önlem almalı.”

Türkiye’de yaklaşık 23 milyon kişinin indirdiği Tiktok’u küçük yaştaki çocukların kullanması risk oluşturuyor. Avukat Taha Çalık, Tiktok’a, üyelik şartının 13 yaş ve üzeri olmasına rağmen 11 ve 12 yaşındaki çocukların da bu uygulamayı kullandığını belirterek şöyle konuştu:

Her türlü açık var

“Merak ederek yükledikleri bu uygulamada paylaştıkları videonun kimler tarafından izlendiği ile o çocuklar ilgilenmiyorlar. Ancak pedofil suçluları bu yaş aralığındaki insanların videolarını ilgiyle takip ediyor ve zamanla onlarla iletişim kurma ihtiyacı hissediyorlar. Ebeveynlerinden habersiz iletişim kuran ve sosyal medya chatleşmesi gibi düşünülen mevzular aslında o çocuklar için büyük bir tehlike arz ediyor.

“Tiktok’ta ilk olarak kullanıcıların konumları 30 saniyede bir merkezle paylaşılabiliyor ve bu depolanıyor. IP bilginiz paylaşılıyor. Bunun haricinde galerinize sizin izniniz olmadan girme ve görüntüleme, başka bir bilgisayar üzerinden görüntülenebiliyor. Ayrıca bunların dışında, uygulama kullanılmadığı zaman dahi telefon kamerası ve mikrofonunuza ulaşılabilme imkanı oluyor. En tehlikeli unsur ise sizin izniniz olmadan telefonunuza ‘zip uzantılı’ dosya indirilebiliyor.”

SUÇA KARIŞABİLİR

“Bu da şu demek oluyor; sizin telefonunuza bir anda illegal bir görüntünün yerleşebilmesi ya da sizin istemediğiniz bir verinin sanki siz kullanıyormuşsunuz gibi telefonunuzda bulunması ve buradan bir suç üretilmesi mümkün olabiliyor. Türkiye’nin bu konuda acil tedbir alması gerekiyor.”