Tıbba adanan naaşa vefa... Üniversiteye bağışlanan bedeni 10 bin öğrenciye ışık oldu

Ölmeden 20 yıl önce bedeninin kadavra olarak bağışlanmasını vasiyet eden Ali Arıcan'ın isteği 2018 yılında yerine getirildi. 6 yılda 10 bin öğrencinin eğitim almasını sağlayan Arıcan'ın cenazesi ailesine teslim edildi.

Akşam Gazetesi

Eskişehir'de 2018'de 67 yaşındayken vefat eden muhasebeci Ali Arıcan, ölmeden 20 yıl önce bedeninin kadavra olmasını vasiyette bulunmuş, bu isteğini vefatından 1 yıl önce ise resmi bir şekilde belirtmişti. Arıcan'ın cenazesi, ailesinin rızası ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı'na bağışlandı.

ALTI YIL EĞİTİM VERİLDİ

Bağışın azlığından dolayı yurtdışından getirme maliyeti yaklaşık 20 bin dolar olan kadavralar, tıp eğitimi için büyük öneme sahip. Osmangazi Üniversitesi'ndeki Tıp Fakültesi, hemşirelik, plastik cerrahi gibi pek çok cerrahi branşın uzmanları ve uzmanlık öğrencileri kadavra üzerinden eğitim aldı. 6 yılda 10 bin öğrenci kadavra üzerinden eğitim gördü.

AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Ali Arıcan'ın bağışlanan bedeni, ölümünden 6 yıl sonra ailesine törenle teslim edildi. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Engin Özakın tarafından, Ali Arıcan'ın yakınlarına plaket takdim edildi. Ali Arıcan, tabutu başında kızının isteği doğrultusunda öğretim görevlileri, öğrenciler ve yakınları tarafından alkışlanarak son yolculuğuna uğurlandı.