'The Economist'ten provokatif kapak... Tepki yağdı

AK Partili isimlerden The Economist'in 'Erdoğan' kapağına çok sert tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''Yine heyecan yapmışlar. Sakin olun, ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı'' derken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ''Bunlar Türk milleti adına karar veriyorlar ya da Türk milletine akıl vermeye çalışıyorlar'' açıklamasında bulundu.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala İngiltere'nin The Economist dergisi, Başkan Erdoğan'ı hedef aldı.

"2023'ün en önemli seçimleri" manşetiyle yayınlanan derginin kapağında Türkiye bayrağı ve üzerinde "Erdoğan gitmeli", "Demokrasiyi kurtarın" ve "Oy verin" yazan çıkartmalar tepki çekti.

AK PARTİ'Lİ İSİMLERDEN SERT TEPKİ GELDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, The Economist dergisinin 14 Mayıs seçimleri temalı kapağına tepki göstererek, "Yine heyecan yapmışlar. Sakin olun, ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son sözü millet sandıkta söyleyecek" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "The Economist, '2023'ün en önemli seçimi' manşetinde diyor ki 'Erdoğan gitmeli.' Ben soruyorum, Erdoğan'ın gitmesine The Economist mi karar verecek? Sana ne? Erdoğan'ın gidip gitmeyeceği seni neden geriyor?" ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da The Economist dergisine sert tepki geldi. Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"O kapağın içinde tabii nokta nokta 'Erdoğan gitmelidir' diyor, 'Erdoğan gitsin, gitmelidir' diyor. Bunlar Türk milleti adına karar veriyorlar ya da Türk milletine akıl vermeye çalışıyorlar. Erdoğan niye gitsin? Sana ne zararı var? İngiltere'ye ne zararı var?"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda The Economist'in kapağına tepki gösterdi. Çelik, "Batılı dergiler ve gazeteler yine Türkiye'deki siyasi süreçleri etkilemek için seferber olmuş. Cumhurbaşkanımıza karşı yorumlar döşenmişler. Halbuki ders almış olmaları lazımdı. Şimdiye kadar hiçbir konuda etkileri olmadığı defalarca görüldü. Yine aynı akıbetle karşılaşacaklar" dedi.