Tevazu ile kalpleri kazanalım

Başkan Erdoğan, 48 ilin adaylarını açıkladı, teşkilata şu görevi verdi: “Seçim, sandıktan önce sahada kazanılır. Çalmadık kapı bırakmayacağız.”

AK Parti 17'si büyükşehir 48 ilin belediye başkan adayını daha açıkladı. Başkan Erdoğan, "Bundan tam 30 yıl önce 1994'te İstanbul'da başladığımız hizmet yolculuğumuzu Türkiye Yüzyılı'na adım attığımız 2024'te zirveye çıkarmak istiyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Turgut Altınok, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Hamza Dağ, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ise Hakan Tütüncü aday gösterildi. Erdoğan, 7 ilde MHP'nin adayının destekleneceğini duyurdu.

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'na katılarak 17'si büyükşehir olmak üzere 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, 94 ruhuna işaret ederek şunları kaydetti: "Bundan tam 30 yıl önce 1994'te İstanbul'da başladığımız belediyeler vasıtasıyla halkımıza hizmet yoluculuğumuzu Türkiye Yüzyılı'na adım attığımız 2024'te zirveye çıkarmak istiyoruz. Belediyelerdeki başarılarıyla iktidara yürümüş bir parti olarak rüştümüzü ilk ispat ettiğimiz yeri güçlü tutmak mecburiyetindeyiz. Büyükşehriyle, iliyle, ilçesiyle, beldesiyle ülkemizin her belediyesini eser ve hizmet siyasetimizle Türkiye Yüzyılı'na yakışır seviyelere getirmek peşindeyiz. Sandıkta bize verilen her oyun vebalini yaptığımız görevlerin her anında üzerimizde hissederek, aşkla, azimle, kararlılıkla çalışacak, üretecek farkımızı ortaya koyacağız. Biz asla şehirlerine ve oralarda yaşayan insanlara hiçbir şey vermedikleri halde çeşitli kavramların, değerlerin, sembollerin, ideolojik körlüklerin arkasına saklanarak koltuklarını koruma derdine düşenlerden olmadık, olmayacağız."

BİZ ERDEMLİLER KADROSUYUZ

"Kuruluş aşamasında adını erdemliler hareketi olarak belirleyen bir kadro olarak başka türlü bir siyaset anlayışını asla tasvip edemeyiz, böyle bir yola asla giremeyiz. Hamdolsun bugüne kadar milletimizin karşısına hep bu şekilde çıktık. Belediyelerde 30 yıldır hükümete bu şekilde çalıştık. Ülkemizi bugünkü seviyesine bu şekilde getirdik. Geçtiğimiz mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerini Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla birlikte bu şekilde kazandık. Biz er meydanında sözü kavi olan, halka hizmette izi olan, doğru yaya ok olan bir kadro olarak 31 Mart'ta bir kez daha şehirlerimize eser vermeye, milletimize hizmet etmeye talibiz. Partimizin kuruluşundan bu yana yerel seçim, halkoylaması ve genel seçimle 17 defa sandıkta milletimizin terazisine çıktık. Şimdi 18'nci kez milletimizin huzuruna çıkmanın hazırlığı içindeyiz. 31 Mart seçimlerine AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu şekilde hazırlanıyoruz. Her işimizi milletimizle istişare içinde yürütüyoruz. Milletimiz neyi uygun gördüyse onu yapmanın derdindeyiz."

SEÇİM SAHADA KAZANILIR

"Seçim sandıktan önce sahada kazanılır. Sahada kazanmanın yolu ise önce seçimi gönüllerde kazanmaktır. 17 seçimin hepsini böyle kazandık. Sandık sadece bizim gönüller yaptığımız fetihlerin tescili olduk. En fazla biz çalıştık, en çok biz emek verdik. Vatandaşa oy yoksa hizmet de yok diyen edepsizlerden olmadık. Kibri, böbürlenmeyi yanımıza yaklaştırmadık. Bize kibir yakışmaz. Biz tevazu ehliyiz. CHP zihniyeti gibi değil, vatandaşın oyunu çantada keklik görmeyeceksiniz. Hiç kimse hiç kimseye tıpış tıpış oy vermek zorunda değildir."

ÖZGÜR EFENDİ CHP'NİN TABUTUNA ÇİVİ ÇAKTI

Başkan Erdoğan, CHP'ye DEM eleştirisi yöneltti: "Ülkemizin 2. büyük partisi hüviyetini taşıyan CHP mevcut yönetim altında maalesef emperyalistlerin koçbaşlığına soyunmuş durumda. CHP'nin bölücü terör örgütünden çıkamadığı için DEM'lilerle yaptığı işbirliği bunun son sahnesidir. Bunların işbirliği gizli saklı devam ediyordu. Artık iyice ifşa ettiler. Birkaç ay öncesine kadar uğruna gözyaşı döktüğü Bay Kemal'e mayıs seçimlerindeki hezimetin faturasını yükleyen Özgür efendi iradesini ve ipini terör örgütü temsilcilerine teslim etti. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partinin tabutuna bölücülerle işbirliği yaparak bizzat Özgür efendi çaktı. Teröre terör, teröriste terörist dahi diyemiyorlar. CHP, DEM tarafından rehin alınmıştır. Kandil uzantılarına kırmızı halılar serip, Türk bayraklarını, Atatürk resimlerini ortadan kaldırarak, işbirliklerini aleni hale getirdiler. Son aylarda giderek sıklaşan 28 Şubatvari provokasyonlar da aynı oyunun parçaları. Ama buna karnımız tok. Bunun için diyoruz ki 31 Mart'ta Özgür efendiyi de vesayetten kurtarıp özgürleştireceğiz."

7 İLDE MHP'NİN ADAYINA DESTEK

Başkan Erdoğan, 7 ilde Cumhur İttifakı olarak MHP'nin adaylarının destekleneceğini belirtti. AK Parti; Manisa ve Mersin büyükşehirleri ile Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye'de aday çıkarmayacak. Erdoğan, "MHP adaylarını destekleyeceğimiz 7 ilde de aynı azimle çalışacağız. Cumhur İttifakı'nda ayrım olmayacak" diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNDE 5 İSMİN ÜZERİ ÇİZİLDİ

Cumhur ittifakı depremden etkilenen 11 ildeki 5 belediye başkanının ismini çizdi. AK Parti mevcut K.Maraş, Adıyaman ve Malatya Büyükşehir Belediye başkanlarını yeniden aday göstermedi. Kilis'te de MHP adayının yarışmasına karar verildi. MHP, Osmaniye'de de mevcut belediye başkanını bu kez aday göstermedi.

İSTANBUL'UN İLÇELERİ YARIN, BEYANNAME 30 OCAK'TA

30 Ocak'ta seçim beyannamesinin, 20 Şubat'a kalmadan da tüm ilçe belediyelerinin açıklanacağını belirten Başkan Erdoğan şöyle devam etti: "Yarın Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul'un 39 ilçesinin belediye başkan adaylarını duyuracağız."