Tetikçi yanlış adamı vurdu

Hasmını çay bahçesinde gören Burak G.'nin mekana çağırdığı tetikçi Ahmet Ş., yanlış adamı ve yan masadaki kadını vurdu. Azmettiricinin motosikletle kaçırdığı tetikçi, yarım saat sonra hedefindeki Sami Yusuf Ö.'yü de silahla yaralayıp kaçtı.

Akşam-İHA

İstanbul Beyoğlu'nda hedefi şaşıran tetikçi, çay bahçesinde silahla dehşet saçtı. İddiaya göre Burak G. (19), 1 Ekim'de alacak-verecek meselesi nedeniyle husumetli olduğu Sami Yusuf Ö.'yü çay bahçesinde gördü, tetikçisini arayarak hasmını tarif etti. Hasköy'deki mekana gelen silahlı şüpheli, hedefindeki kişiyi karıştırdı; arkadaşlarıyla oturan beyaz kıyafetli Eymen T.'ye kurşun yağdırdı. Bacağına mermi isabet eden genç ile kurşunun sekmesi sonucu yan masada kalçasından yaralanan Gülbeyaz K. hastaneye kaldırıldı.

1 KİLOMETRE ÖTEDE BULDULAR

Motosikletle saldırganı kaçıran Burak G. (19), yarım saat sonra çay bahçesinden 1 km uzakta husumetlisini yeniden gördü; yanındaki tetikçiyi bu kez Sami Yusuf Ö.'yü bacaklarından vurdu. Üç yaralı da tedaviye alınırken, polis ikilinin peşine düştü. Güvenlik kamerası kayıtlarından tetikçinin Ahmet Ş. olduğu saptandı; Çağlayan'daki evinde yakalandı. Azmettirici Burak G. de Halıcıoğlu'ndaki bir otoparkta gözaltına alındı. Suç aleti silah ise Kulaksız'da mezarlıkta bulunan kümeste ele geçirildi.

2 zanlı da mahkemece tutuklandı.

Tetikçinin çay bahçesine geldiği ve saldırı düzenlediği anlar, kameralara böyle yansıdı.

35 GÜN ÖNCE DE EMLAKÇIYA KURŞUN

Tetikçi Ahmet Ş.'nin 27 Ağustos'ta da bir emlakçıya silahlı saldırı düzenlediği ortaya çıktı. Yara almadan kurtulan emlakçının, saldırgana pompalı tüfekle karşılık verdiği anlara ait görüntülere ulaşıldı.