Teslim olan terörist anlattı: Elebaşları SİHA korkusu yaşıyor

Terör örgütü PKK'dan kaçan terörist, örgütteki SİHA korkusunu anlattı: “SİHA operasyonlarıyla çok kayıplar verildi. Elebaşları korku içerisinde, kısıtlamalarla örgüt küçülüyor.”

AA

Alşam

Terör örgütü PKK'dan kaçan terörist, örgütteki SİHA korkusunu anlattı. SİHA'ların örgütün sözde üst düzey yöneticilerine ağır kayıplar verdirdiğini söyleyen terörist, PKK'nın küçüldüğünü dile getirdi.

Güvenlik güçlerince yürütülen ikna çalışmaları sonucu, Türkiye'nin İran sınırında faaliyet yürüten PKK'lı F.C., silahlarıyla teslim oldu. Sınır hattından alınıp Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen erkek terörist, terör örgütüne nasıl katıldığını, SİHA'ların örgüt mensuplarına verdiği korkuyu ve kaçış sürecini anlattı.

"ÖRGÜT DARBE YEMEKTE"

Son dönemlerde Türkiye'nin yürüttüğü operasyonlar, gelişen silah teknolojileri ve SİHA'ların örgüt içinde bir tedirginlik yarattığını belirten F.C., "Örgüt, özellikle SİHA'lardan büyük bir darbe yemekte, sadece normal örgüt mensupları değil örgütün üst düzey yöneticileri de bu konuda aşırı derecede kayıplar vermekte. Bunu örgütün kendisi de kabul etmektedir. Bu korku örgütün faaliyetlerinde aşırı derecede kısıtlamalar yaratmakta ve örgütü küçültmekte" dedi.

"YALANLAR SÖYLÜYORLAR"

PKK'nın her geçen gün daha ciddi kayıplar verdiğini ve üyelerini bünyesinde tutmak için çeşitli yalanlar söylediklerini anlatan F.C, örgütün Türkiye'de aşırı derecede zorlandığını belirterek, "Teslim olanları öldürürler, döverler, zindana koyarlar çürütürler tarzında politikalar yürütülmekte. Her geçen yıl yurt içinde küçülmekteler, daralmakta ve zorlanmaktalar. Türk devleti de istikrarlı bir biçimde bu mücadelede yükselmekte" diye konuştu.

"DEVLETİM BANA ŞANS TANIDI"

F.C., "Örgüt içinde gördüğüm, şahit olduğum toplumsal, ahlaki, kültürel ve insanlık açısından yanlış muameleler ve düşünceler doğrultusunda örgütten ayrılma kararı verdim. Türkiye kendi evlatlarına her zaman kucak açmakta. Hem askerlerden hem de polislerden hiçbir şekilde fiziki müdahaleye ve hakarete uğramadım. Tam tersine devletim cana yakın, dostça, arkadaşça bana sahip çıktı, yaşama hakkı yolunda bir şans tanıdı" diye konuştu.

Irak Sincar'da kasım ayından PKK'nın sözde istihbarat yöneticisi Fatma Onur etkisiz hale getirilmişti.