Terör örgütü PKK düzenlediği saldırılarda binlerce sivili ve bebeği katletti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere bölge halkına zulmeden PKK, düzenlediği saldırılarda sivilleri de öldürdü. Saldırılarda masum bebekler dahi PKK tarafından hunharca katledildi.

1

Kanlı terör örgütü PKK 11 aylık bebek Mustafa Bedirhan ile annesi Nurcan Karakaya’yı (25) bombalı saldırı ile öldürdü. Bölücü terör örgütünün bu ne son ne de ilk bebek katliydi. Tüm Türkiye’yi yasan boğan olay akıllara Siirt’in Derince köyünde 25 yıl önce katledilen 9 aylık Leyla bebek ile kefene sarılı bedeni kurşunlanmış fotoğrafıyla simge olan 3 yaşındaki Serkan Erdem’i getirdi. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere bölge halkına zulmeden PKK’nın hedefinde sadece güvenlik güçleri olmadı. Kanlı örgüt düzenlediği saldırılarda bebek öğrenci, genç yaşlı demen sivilleri de katletti. 

PKK’lı teröristlerin Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde üç gün önce yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirerek Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan’ı katletmesi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Kurulduğu günden beri kan kusan eli kanlı terör örgütü PKK bebek katili olduğunu bir kez daha tescilledi. Kundaktaki bebekleri dahi katleden PKK’ya tüm Türkiye bir kez daha lanet okudu. Yaşanan acının en derin hissedildiği yerlerden biri de Siirt’in Baykan ilçesinin Derince köyü oldu.

Derince köyünde 1993’te PKK’lı teröristlerin okul bahçesinde kurşuna dizdiği 13’ü çocuk 22 kişi arasında bulunan 9 aylık Leyla bebek ve kefene sarılı bedeni kurşunlanmış fotoğrafıyla terör örgütünün kanlı saldırılarının simgesi olan 3 yaşındaki Serkan Erdem’in katledilmesi yeniden hafızalarda canlandı.

AYNI AİLEDEN 6 KİŞİ KATLEDİLDİ 

Terörün acımasız yüzünü dünya kamuoyuna gösteren, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın da “bebek katili” olarak hafızalara kazındığı katliamın izlerini ilk günkü gibi hisseden Derince Köyü’ndeki vatandaşların acısı, Yüksekova’da Bedirhan bebek ve annesinin katledildiği saldırıyla yeniden tazelendi. Minik Serkan ve Leyla bebeğin ardından katledilen Bedirhan, Derince’de terör örgütü PKK’ya duyulan nefreti körükledi. PKK’nın yaşattığı acıları en yakından hisseden isimlerden biri de Derince Köyü Muhtarı Metin Erdem. 22 kişinin hunharca öldürüldüğü saldırıda annesi, ablası, kız kardeşi, yengesi ve yeğenlerini kaybeden Erdem, Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan’ın şehit edildiği terör saldırısını nefretle kınadıklarını ifade etti.

7 AYLIKKEN 6 KURŞUN SIKTILAR 

Batman’ın Sason ilçesi Dörtbölük köyüne PKK’lı hainler tarafından yapılan baskında 5 vatandaş şehit edilmiş henüz kundakta olan 7 aylık Ergün Tiryaki’yi de 6 kurşunla yaralanmıştı. Vücudunun çeşitli yerlerine aldığı 6 kurşun yarası ile 3 ay yoğun bakımda kalarak hayata tutunan Ergün Tiryaki, şuan 25 yaşında. Üç gün önce yine masumların katledilmesinin acısını tazelendiğini söyledi. 

PKK KANLA BESLENİYOR 

Bölgenin kanaat önderlerinden Cahid Türköz de terör örgütü PKK’nın 30 yılı aşkın süredir kanla beslendiğini anlattı. Örgütün 25 yıl önce gerçekleştirdiği Derince katliamında hayatını kaybedenlerden birinin de 9 aylık Leyla bebek olduğuna dikkati çeken Türköz, “Derince katliamında olduğu gibi önceki gün de bir astsubayımızın eşi ve 11 aylık bebeği hain terör saldırısı sonucu katledildi. Derince katliamından beri ‘bebek katili’ olarak anılan terör örgütü, bebek katili olduğunu bir kez daha tescillemiştir.” diye konuştu.  Devletin terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele sürdürdüğünü dile getiren Türköz, dış güçlerin maşası terör örgütü PKK’nın hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını sözlerine ekledi. 

İSİMLER FARKLI KATİLLER AYNI 

Derince Köyü’nde 25 yıl önce yaşanan vahşeti ise Erdem, şu sözlerle dile getirdi: “Ağır makineli silahlarla köyümüze sızan teröristler, 9 aylık yeğenim Leyla’nın da aralarında bulunduğu 22 akrabamı katletti. Vatan sağ olsun. Bunların yaptığının Kürtlükle ne ilgisi var? Bunların Kürtlerle bir alakası yok. Bunlar bilsin ki bu Türk bayrağı Allah’ın izniyle asla inmeyecek, bu vatan bölünmeyecek. Her zaman devletimizin yanındayız. 25 yıl sonra da Yüksekova’da Bedirhan bebeğimizi annesiyle katlettiler. Allah belalarını versin. Bebeklerin ismi Leyla olur Bedirhan da olur ama katilleri aynıdır. Bedirhan ve annesinin acısını yüreğimizde taşıyoruz.” Terör örgütünün şehit ettiği ilk bebeklerden birinin de 9 aylık yeğeni Leyla olduğunu hatırlatan Erdem, PKK’nın o günden beri “bebek katili” olarak anıldığını belirtti.

(Star)