Teröristler oturdukları masaya hakim oldular

Terör örgütlerinin altılı masaya destek açıklamalarını hatırlatan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Adamlar oturmayı bırak masaya hakim oldular. Bütün sosyal medya hesaplarından açık açık destekliyorlar” dedi.

24 TV Arafta Sorular programında Star Gazetesi yazarı Esra Elönü'nün sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefete eleştirilerde bulundu. Bakan Bozdağ, terör örgütünün açıklamalarını kastederek, "Adamlar oturmayı bırak masaya hakim oldular" dedi. Söylediği çoğu şeyin çarpıtıldığını belirten Bakan Bozdağ, terör örgütlerinin Millet İttifakı'na destek açıklaması yaptığını hatırlatarak, "Terör örgütleri Millet İttifakı adayını destekliyor dediğimde uydurmuyorum. Kalkıp 'bizi destekleyenlere terörist dedi' diyorlar, Allah'tan korkun öyle bir şey demiyorum" ifadelerini kullandı. Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibinin, 'Bizim olduğumuz yerde terör olmaz, bizim olduğumuz yere oturursa biz kalkarız' demesi gerekiyor. Adamlar oturmayı bırak masaya hakim oldular. Bütün sosyal medya hesaplarından açık açık destekliyorlar" diye konuştu.

Bakan Bozdağ, "Ayrıştırıcı dili kullanan, çok net şekilde CHP Genel Başkanı'ndan en aşağıya kadar hepsidir. Bir yandan oy isteyeceksiniz, öte yandan da başka partiye oy veren seçmenlere hakaretin âlâsını yapacaksınız. Bu büyük bir ahlaksızlıktır" dedi.

HELALLEŞME DEĞİL HESAPLAŞMA

Muhalefetin şimdiden tehditlere başladığını dile getiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir yandan 'biz herkesle helalleşeceğiz' diye geziyor, öte yandan da nasıl hesaplaşacağını anlatıyor. Ben hep söylüyorum 'helalleşme' kavramını kazıyın altından hesaplaşma çıkar" diye konuştu.

'ŞAMPANYALI KUTLAMA' İNGİLİZ GAZETEDEN

İngiliz The Guardian gazetesi dış politikalar şefinin, "14 Mayıs akşamı Erdoğan kaybederse Washington'dan Berlin'e kadar şampanyayla kutlama yapılacak" açıklamasını hatırlatan Bakan Bozdağ, muhalefet medyasının çarpıttığı sözlerine açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik sarf ettiği, "Ortadoğu bataklığının kodları ile konuşan siyasetçileri emekli edeceksin" sözlerine tepki gösteren Bakan Bozdağ, "Burada esas ayrıştırıcı dili kullanan Sayın Kılıçdaroğlu. Benim söylediğim nedir? O gün seçim sonuçlarına göre insanlar kutlama yapabilir. Bir kısmı böyle kutlayabilir, bir kısmı böyle kutlayabilir. The Guardian gazetesinin dış haberleri şefi, Washington'dan Berlin'e kadar Erdoğan kaybederse şampanyayla kutlamalar yapılacağından bahsettiği gibi Türkiye'de de bazı çevreler, sosyal medya paylaşımlarıyla buna benzer açıklamalar yaptılar. O zaman ben de onu söyledim" dedi.