Teröriste kalkan olmaya koştular

Mehmetçik, Batman'da kırmızı listedeki Sultan Dağ'ı etkisiz hale getirdi. Anız yangınını bahane eden DEM Parti milletvekillerinin, operasyon bölgesine girmek isteyerek, teröriste kalkan olmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Batman kırsalında terör örgütü PKK'nın sözde sorumluların da aralarında bulunduğu bir grubu tespit eden güvenlik güçleri, operasyon için düğmeye bastı. Valilik, Görcüş kırsalını 15 gün süreyle 'Geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan etti. Operasyonların başlaması üzerine DEM ve DBP'liler, teröristlere kalkan olmak için harekete geçti.

JANDARMA ENGEL OLDU

Gercüş'e gelen DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan ve Batman Milletvekili Zeynep Oduncu ile DBP Eş Genel Başkanı ve Batman Milletvekili Keskin Bayındır'ın bulunduğu grup operasyonun yapıldığı bölgeye girmeye çalıştı. Teröristlere kalkan olmaya çalışan vekillere jandarma engel oldu. Bölgeye giremeyen DEM'liler, basın açıklamasında PKK'lı teröristlere kalkan olmak için geldiklerini itiraf etti.

FACİAYI BAHANE ETTİLER

DEM Milletvekili Oduncu, teröristlere kalkan olmak için Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan anız faciasını bahane etmeye çalıştı. Oduncu "Askeri operasyon yapılan bölgeye girmemize izin verilmiyor. Operasyon bölgesinde yangın çıkabilir. Mazıdağı ve Çınar'da 14 canımız gitti. Aynı şekilde can kaybı burada da olabilir" dedi. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise "Birkaç gündür operasyon devam eden bölgeyi, milletvekillerimizle görmek istedik. Ama bizi engellediler" diye konuştu.

Öte yandan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, "Hükümetin ve devletin yangının başladığı anda olay yerinde olmadığıyla ilgili beyanlar gerçeğe aykırıdır. Saat 00.00'da yangın mahalindeydim, DEM Parti orada yoktu" dedi.

6 İLDE DEAŞ'A ŞAFAK BASKINI

Bayram tatili boyunca DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen 'Bozdoğan-46' operasyonlarında 31 şüpheli yakalandı. Operasyonun detaylarını paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, Mersin ve Ordu'da DEAŞ'a göz açtırmadıklarını belirtti. Yerlikaya, "Tek bir hedefimiz var, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteğiyle durmadan, duraksamadan mücadele etmek" mesajını paylaştı.

6 ŞEHİDİN FAİLLERİ İMHA EDİLDİ

Güvenlik güçleri DEM ve BDP'lilerin teröristlere kalkan olmaya çalıştığı anlarda nefes kesen bir operasyon düzenledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1'i kırmızı kategoride aranan, terör örgütü PKK'nın sözde sorumlularından 'Beritan Amara' kod adlı Sultan Dağ ile Zeynep Nibat'ın "Bozdoğan-45" operasyonunda etkisiz hale getirildiğini açıkladı. ATAK Taarruz helikopteri, SİHA ve komando timlerinin katıldığı operasyonda, imha edilen teröristlerin 6 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 19 güvenlik görevlisinin yaralandığı toplam 9 eyleme katıldıklarının tespit edildi. Yerlikaya, bayram tatili süresince 2'si kırmızı, 4'ü turuncu, 2'si gri kategoride olmak üzere toplam 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.