Teröristbaşını öven Yanardağ'a destek Kılıçdaroğlu'ndan...CHP heyeti cezaevinde ziyaret edecek

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a methiyeler dizen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Merdan Yanardağ'ı CHP heyeti ziyaret edecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla cezaevine gidecek olan CHP heyeti Yanardağ'ı ziyarette bulunacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröristbaşı Abadullah Öcalan'a methiyeler dizen Merdan Yanardağ'ı ziyaret etmesi heyet oluşturulma talimatında bulundu.

Tele1'in Genel Yayın Yönetmeni olan Merdan Yanardağ, canlı yayında teröristbaşına övgüler dizerek haksız yere mahkum edildiğini iddia etmişti.

Yanardağ, teröristbaşına uygulanan cezanın hukuken geçersiz olduğunu dile getirmişti.

Merdan Yanardağ, teröristbaşı Öcalan için şu ifadeleri kullandı:

70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.

CHP SAHİP ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruştumsa kapsamında tutuklanan Merdan Yanardağ'a ilk destek muhalefetten geldi.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin ardından CHP, son olarak İYİ Parti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröristbaşına sahip çıktı.

KILIÇDAROĞLU TALİMAT VERDİ, CHP HEYETİ ZİYARET EDECEK

Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile oluşturulan heyetin Merdan Yanardağı cezaevinde ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduğu ve pazar günü Yanardağ'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret edeceği bildirildi.