Teröre karşı bin oldular... Evlat nöbeti 1000.günde

Başkan Erdoğan Evlat nöbetinin bininci gününde ailelere, “Terör örgütü artık meydanın boş olmadığını bildiği için evlatlarınıza öyle kolayca kanca atamıyor” diye seslendi.

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan evlatları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 1000. gününe girdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aracılığıyla telefonla ailelere seslendi. Erdoğan, "Terör örgütü artık meydanın boş olmadığını bildiği için evlatlarınıza öyle kolayca kanca atamıyor. Örgütün güdümündeki parti de bu alçak plana pervasızca aracılık yapamıyor. Annelerin verdiği mücadeleyi sınırlarımız ötesindeki harekatlarımızla tamamlıyoruz" dedi

MEYDAN BOŞ DEĞİL

Başkan Erdoğan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun telefonundan ailelere seslenerek, "Diyarbakır'daki yüreği yanık anaların her birine şahsım, eşim ve milletim adına teşekkür ediyorum. Sizler terör örgütüne ve onun güdümündeki partiye Diyarbakır'dan çok önemli bir mesaj verdiniz. Terör örgütü artık meydanın boş olmadığını bildiği için evlatlarınıza öyle kolayca kanca atamıyor. Örgütün güdümündeki parti de bu alçak plana pervasızca aracılık yapamıyor" dedi.

KORİDOR TAMAMLANACAK

Erdoğan, "Diyarbakır'da ve diğer şehirlerimizde annelerin verdiği mücadeleyi sınırlarımız ötesindeki harekatlarımızla tamamlıyoruz. Örgüte katılımın neredeyse sıfır düzeyine inmesinde güvenlik güçlerimiz ve askerlerimizin operasyonları kadar, sizlerin de mücadelesi etkili oldu" dedi.

BİN YIL DA GEÇSE TERK ETMEYİZ

Hakkari'den 16 yaşında dağa kaçırılan oğlu Rojhat için eyleme katılan anne Necibe Çifçi, şunları söyledi: "1000 gündür evlat nöbetindeyiz, 1000 yıl da geçse evlat nöbetini terk etmeyeceğiz. Buradan gitmeyeceğiz."

35 KAVUŞMA GERÇEKLEŞTİ

Eylemde şu ana kadar 35 aile, çocuğuna kavuştu. Dün gerçekleşen yeni katılımla 301 ailenin sürdürdüğü eylemin 1000'inci gününde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Ali İhsan Su, birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri HDP önüne gelerek ailelere desteklerini iletti.