Terörden temizlendi... Tendürek Dağı turizme açılıyor

Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Büyük Tendürek ile Küçük Tendürek ikiz volkanik dağları, güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalar sayesinde terörden arındırıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Büyük Tendürek (3 bin 533 metre) ile Küçük Tendürek (3 bin 291 metre) ikiz volkanik dağları, güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalar sayesinde terörden arındırıldı. Yıllarca teröristlerin barınma alanı olarak kullandığı bölgenin güvenli hale getirilmesi amacıyla jandarma ve hudut birlikleri, komandolar, emniyet güçleri, güvenlik korucuları 7 gün 24 saat görev yaptı.

ZİRVEYE BAYRAK DİKİLDİ

Güvenlik güçleri Tendürek Dağı'nın zirvesine Türk bayrağı dikti. Terör saldırıları nedeniyle yıllardır saklı kalan zirvedeki krater gölü ile diğer doğal güzelliklerin turizme kazandırılması için de çalışmalar başlatıldı. Dağın zirvesine üs bölgesi kuruldu, 12 kilometrelik yol yapıldı. Bölge doğaseverlerin güvenle ziyaret etmesi amacıyla termal kameralarla da sürekli kontrol altında tutuluyor.