Terör yuvaları ateş altında

Bölücü terör örgütünün yurt içindeki ana üslenme yerlerinden biri olarak kabul edilen Faraşin-Beytüşşebap bölgesine operasyon başlatıldı. Operasyonda  bomba yüklü bir araç ATAK helikopteriyle imha edildi.

Bölücü terör örgütünün yurt içindeki ana üslenme yerlerinden biri olarak kabul edilen Faraşin-Beytüşşebap bölgesinde başlatılan Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal operasyonu devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Van-Şırnak-Hakkari illerinin kesişim bölgesinde, bölücü terör örgütünün yurt içindeki ana üslenme yerlerinden biri kabul edilen Faraşin-Beytüşşebap arasında 26 Eylül'de başlatılan Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal büyük çaplı müşterek operasyonunun sürdüğü belirtildi.

KAÇIŞ YOLLARI TUTULDU   

Operasyonun amacının, "bölgede barınan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve Beytüşşebap ilçe merkezine yapılması muhtemel terörist saldırılarını engellemek" olduğu vurgulanırken, ayrıca operasyonla Van-Şırnak-Hakkari arasındaki terörist ve kaçakçı geçiş güzergahlarını kontrol altına almanın da amaçlandığı ifade edildi. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

EYP'LER İMHA EDİLDİ 

Operasyonlar esnasında Körbeşik Tepe ve Çalyan Gölü bölgesinde ise tüpler, el yapımı patlayıcılarla bunların yapımında kullanılan muhtelif piller, aküler, mazot dolu bidonlar ve çok miktarda yaşam malzemesi ile güneş paneli de ele geçirildi. Ele gecirilen el yapımı patlayıcılar imha edildi. 

Tunceli’de faciadan dönüldü

Tunceli'nin Nazımiye ve Pülümür ilçelerinde TNT ile güçlendirilmiş 20'şer kiloluk 3 el yapımı patlayıcı, bir basma düzenekli patlayıcı, bir el bombası ve yaşam malzemeleri gele geçirildi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince Nazımiye ilçesi İsimsiz Tepe bölgesinde yapılan aramada terör örgütü PKK mensuplarınca alüminyum tozu vasıflı ve TNT ile güçlendirilmiş 3 adet 20 kilogramlık el yapımı patlayıcı ve 80 metre kablo ile kumanda edilen düzenek, 1 basma düzenekli el yapımı patlayıcı madde bulunduğu belirtildi. Patlayıcıların cumhuriyet savcısının talimatıyla olay yerinde imha edildiği belirtildi.

OPERASYONLAR SÜRECEK 

Güvenlik güçlerince Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında devam eden operasyonların genişletilerek sürdürüleceği belirtildi. 

Yaşam malzemeleri ele geçirildi

Açıklamada, "Pülümür ilçesi Jandarma Asayiş Komutanlığına bağlı Bağır Tepe bölgesinde görevlendirilmiş güvenlik güçlerimizce teröristlere ait bir sırt çantası tespit etmiştir. Çantada bir el yapımı el bombası, bir video kamera, bir video kamera bataryası, 100 metre elektrik kablosu, bir uyku tulumu, yağmurluk ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi" denildi.