Terör uzmanı Ağar: 8 askerimizin şehit olduğu operasyonda PKK/PYD'liler sisi fırsat bildi

Zeytin Dalı harekâtının 41'inci gününde Türkiye, yasa boğan acı haberler aldı. Hatay Hassa'nın karşısındaki bölgede dün teröristlerle çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit oldu, 13 askerimiz yaralandı. Güvenlik uzmanı Ağar, çatışmaya ilişkin, ''Sis nedeniyle SİHA'ların görüş alanı kapalıydı. Teröristler sisten faydalandı'' açıklamasında bulundu.

1

HATAY’ın Hassa ilçesi karşısındaki Hac Bilal köyü Keltepe bölgesinde dünJÖH ve PÖH timleri, korucular ve ÖSO güçleri ile PYD/PKK’lı teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. 8 askerimizin şehit, 13 askerimizin yaralandığı çatışmaya ilişkin güvenlik uzmanı ve eski asker Abdullah Ağar detaylı bilgiler paylaştı.

Bölgede 3 gündür yoğun sis olduğunu kaydeden Ağar, teröristlerin sabah saatlerinde bu sisten faydalanarak ağır silahlarla geldiğini belirtti. Ağar, ilerlenen bölgede henüz dağlık alanın bitmediğini, bu dağlık alanda üstü kapalı, gizli irtibat hendeklerinin bulunduğunu söyledi.

"Gerekirse bizi de vursun ama teröristlerin hepsi ölsün"

Ağar, "Bu üstü kapalı irtibat hendekleri zamanla doğayla bütünleşiyor. Oralarda gizli, üstü kapalı irtibat hendeklerini kullanak geldiler. Arazi, hava şartları, tüneller teröristlerden yanaydı. Bu tip baskın tipi saldırıda teröristlerin amacı çok sayıda kayıp verdirmekti.

Saatlerce çatışma yaşandı. Sis nedeniyle SİHA'ların görüş alanı kapalıydı. Temas hattı birbirine çok çok yaklaştı. Hatta bir komutanın uçaklar için "Gerekirse bizi de vursun ama teröristlerin hepsi burada imha olsun" dediği belirtiliyor. Sis nedeniyle SİHA'ların görüş alanı kapalıydı.

Teröristler ağır kayıp verdi

Ağar; "Ancak Mehmetçiğin ortaya koyduğu karşı duruş teröristlerin beklediklerinin tersi bir sonuç verdi. Teröristler dün büyük çoğunluğu bu çatışmada olmak üzere 73 kayıp verdi. Raco ve Cinderes operasyonları için "Cinderes bölgesi daha zor olabilir diye düşünüyorum. Sivilleri çıkartmıyorlar" diye konuştu.

2012'den beri kazıyorlar

Ağar, teröristlerin tünelleri ve irtibat hendekleri için de şunları söylüyor: "İrtibat hendeklerini kazıyorlar, üzerini toprakla kapatıyorlar. Tüneli uçakla vurarak orada bir noktadan kırmanız, vurmanız yetmiyor, tekrardan açabilirler. Yerin altının da temizlenmesi gereken zor bir süreç. Bilinen tarih olarak 2012'den beri tünelleri, irtibat hendeklerini kazıyorlar".

Bölgede 1000-1200 kilometre karelik dağlık bölgede tamamen tahkimat oluşturulduğunu, bir de meskûn mahallerde tahkimatlar oluşturulduğunu belirten Ağar, Afrin'in, Anadolu'nun Ortadoğu'ya etkisini kırmak için bu şekilde hazırlandığı, özel hazırlık yapıldığı görüşünde.

Ağar, "Afrin'deki bu tahkimat yapılacak harekâtları baskılamak, arkadan vurmak üzere hazırlanmış bir köprübaşı" diyor.