Terör örgütünü savundu

FETÖ çatı davasında savunma yapan tutuklu sanık Hidayet Karaca, ''Hizmet hareketini örgüt olarak kabul etmiyorum'' dedi. 

Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 73 kişi hakkında açılan FETÖ çatı davasının görülmesine devam edildi. Tutuklu sanıklar Abdülkadir Aksoy, Ali Çelik, Hidayet Karaca ile taraf avukatları ve müştekiler katıldı. 

ÖRGÜT OLARAK GÖRMÜYORUM

Mahkeme başkanı, Karaca'ya savcılık ifadesinde verdiği "hizmet hareketi diye bir şey duymadım, böyle yapı olduğunu burada duyuyorum" sözlerini hatırlatarak, Samanyolu televizyonundaki beyanları ve kitaplarındaki yazılarındaki çelişkileri sordu. Karaca, bunu bir çelişki olarak görmediğini belirterek, "Savcı, 'örgüt' olarak bir hizmet hareketini sorgulamaya başladı. Ben hizmetin, Gülen'in avukatı değilim. Ben Samanyolu'nun yöneticisiyim. Beni ilgilendiren kısım budur.  Hizmet hareketini örgüt olarak nitelendiriyorsa, ben onu örgüt olarak görmediğimi söyledim" diye konuştu. 

Hoşgörü ve barış mesajı veriyor 

Karaca, kendisinin FETÖ'ye mensup olmadığını savunarak, "Hizmet hareketinin kanaat önderliğini Gülen'in yaptığını, hoşgörü ve barış mesajları veren bir yapılanma olduğunu biliyorum" dedi.