Terör örgütünde evlat nöbeti paniği! Silah tehdidiyle annelere işkence

Zorla video mesajla psikolojik baskı. PKK, ailesi Diyarbakır anneleri arasında olan örgüt mensuplarına baskı yaparak videolar çektiriyor.

Başarılı operasyonlar ve ikna çalışmalarının yanı sıra Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattıkları evlat nöbeti örgüt içinde paniğe neden oldu. Terör örgütü PKK, Diyarbakır annelerinin yaptığı çağrıların duyulmasını ve bu çağrılar nedeniyle yaşanan örgütten kaçışları engellemek için teröristlerin iletişim araçlarını kullanmalarını yasakladı.

TEHDİT ALTINDALAR

PKK, örgütten kaçışları ve Diyarbakır annelerinin çağrılarının duyulmasını engellemek için çeşitli tedbirler almaya başladı. Ailesi evlat nöbetinde bulunan örgüt mensuplarına psikolojik baskı uygulayan PKK, aileleriyle haberleşmenin engellenmesi amacıyla da teröristlerin iletişim araçlarını kullanmalarını yasakladı.

PKK'nın, tehdit ettiği örgüt mensuplarına "kendi iradeleriyle örgüte katıldıklarını, kendilerine destek verilmesini istediklerini" belirten videolar çektirdiği belirlendi.

SON 5 YILDA 1065 KİŞİ TESLİM OLDU

İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen ikna çalışmalarıyla geçen yıl 200, son beş yılda da 1065 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

EVLATLARIMIZIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin başlattığı oturma eylemi 854'üncü gününe girdi. Oğlu Yavuz için eylemi sürdüren anne Sevgi Çağmar, oğlunun üniversitede okurken kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi. Çağmar, 7 yıldır oğlundan haber alamadığını ifade ederek, "İnşallah terörü bitireceğiz. Oğlum gelene kadar buradan gitmiyorum. 7 senedir bu hasreti, bu acıyı çekiyoruz. HDP ve PKK, yeter artık evlatlarımızı bırakın" dedi. Anne Çağmar, oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.