Terör örgütü PKK/YPG, DEAŞ'lı mahkumları para karşılığında serbest bırakıyor

Terör örgütü PKK/YPG'nin, bir diğer terör örgütü olan DEAŞ'a bağlı tutuklu teröristleri para karşılığında serbest bıraktıkları öne sürüldü.

aksam.com.tr

Terör örgütü PKK/YPG'nin kontrolünde bulunan Suriye'nin kuzeydoğusundaki El Hol kampında tutuklu bulunan DEAŞ'lı teröristleri para karşılığında serbest bıraktıkları iddia edildi.

Dünya Aramiler (Süryaniler) Konseyi’nin (WCA) El Hol kampındaki kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, Suriye uyruklu DEAŞ'lı mahkum teröristlerin kişi başı en az bin 800 dolara serbest bırakıldıkları, yabancıların ise 10 bin dolar ve daha fazlasını ödedikleri öğrenildi.

"KAÇANLAR, FİRAR ETMESİNE İZİN VERİLENLERDEN İBARET"

Bölgedeki kaynaklardan biri, mahkumların firar etmesi ihtimaline ilişkin olarak şunları kaydetti:

"Sıkı güvenlik önlemleri ve gözetleme kameraları kaçmanın imkânsız olmasını temin ediyor. Kaçtığını bildiklerimiz firar etmesine izin verilenler, boş çadırları kaçmalarının ertesi sabahı gardiyanlar tarafından gözlerimizin önünde alınıp götürüldü. Bu aynı zamanda komşuları tarafından da teyit ediliyor. Hatta kamptan çıkış yolu buradaki herkes tarafından gayet iyi biliniyor."

"BU RÜŞVETÇİ ANLAŞMALARDAN İĞRENİYORUZ"

Terör örgütü DEAŞ'ın kurbanları olarak bu yolsuzluktan iğrendiklerini belirten bir diğer kaynak ise konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Bu apaçık yolsuzluk ve DEAŞ'ın kurbanları olarak bu rüşvetçi anlaşmalardan düpedüz iğreniyoruz. Bu DEAŞ tehdidini canlı tutmak için kazanılan kan parası. Bu şekilde YPG, alıkonulan yurttaşlarının ülkelerine geri dönmelerini reddeden Batılı ülkelere baskı yapabiliyor ve uluslararası toplumdan çok daha fazla destek elde ediyorlar."

"BU TERÖRİSTLER GÜVENLİK RİSKİ OLUŞTURMUYOR MU?"

El Hol kampındaki bir başka kaynak ise DEAŞ'ın oluşturduğu tehdide rağmen serbest bırakılmalarının sebebini şu sözlerle sorguladı:

"Öldürmeyi misyon edinmiş bu teröristlerin Suriye’de serbestçe dolaşmaları, komşu ülkelere gitmeleri veya YPG’yi destekleyen Batılı ülkelere ulaşmaları bir güvenlik riski oluşturmuyor mu?"