Terör örgütü PKK'dan İBB'ye geçti! Kamp fotoğrafları ortaya çıkan İBB personeli gözaltına alındı

İBB personelinin terör kampında uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. İBB çalışanı Şafak Duran görev yaptığı hizmet binasında gözaltına alındı.

AA

İBB'de çalışan Şafak Duran'ın, 2016 yılında Şırnak'ta PKK/KCK terör örgütü üyelerinden elde edilen dokümanlarda kırsal alanda elinde uzun namlulu silah ile çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, göreve gelir gelmez ilk iş olarak AK Parti döneminde belediyede çalışan 13 bin 312 kişiyi işten çıkarmış ardından da belediyeye 33 bin civarı işçi alımı yapmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne alınan kişilerden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı olduğuna dikkat çekmişti.

PKK/KCK'nın dağ kadrosunda yer aldığı ve illegal eylemlere katıldığına dair kayıtları olan örgüt mensuplarının İBB'de işe alındığı belirlendi.

UZUN NAMLULU SİLAHLA FOTOĞRAF

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Sosyal Hizmet Uzmanı (Sosyal Çalışmacı) olarak çalışan Şafak D. isimli kişinin, 2016 yılında Şırnak'ta PKK/KCK terör örgütü üyelerinden elde edilen dokümanlarda kırsal alanda elinde uzun namlulu silah ile çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) sosyal hizmet uzmanı olarak çalışan Şafak D. terör örgütü PKK üyeliğinden gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında İBB'de sosyal hizmet uzmanı olarak çalışan Şafak D'nin (30), 2016 yılında Şırnak'ta terör örgütü üyelerinden elde edilen dokümanlarda kırsal alanda elinde uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğraflarının çıkması üzerine harekete geçti.

Polis ekipleri, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün Üsküdar'daki Anadolu Yakası Sosyal Yardım Biriminde çalışmakta olan zanlıyı gözaltına aldı.

İBB AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ GÖKSU'DAN SERT TEPKİ

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu sosyal medya hesabından İBB'de PKK'lı teröristin çalıştırılmasına tepki gösterdi.

Göksu yaptığı paylaşımda, "Dün dağda eline silah alan PKK'lı teröristlerin bugün maalesef ki İBB'de işe alınmış olduğunu görüyoruz!" dedi.

Tevfik Göksu'nun paylaşımının tamamı şu şekilde:

"Dün dağda eline silah alan PKK'lı teröristlerin bugün maalesef ki İBB'de işe alınmış olduğunu görüyoruz! Her seferinde söylediğimiz gibi, bugün İstanbul için en büyük tehlike CHP'li İBB Başkanı ve yönetimidir."

BİR TEPKİ DE OSMAN NURİ KABAKTEPE'DEN GELDİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İBB'de PKK'lı teröristin çalıştırılmasına tepki gösterdi.

Kabaktepe yaptığı açıklamada, "Millete hizmet edecek kurumlarda, terörle iltisaklı devlet ve millet düşmanlarının çalışması asla kabul edilemez." dedi.

Osman Nuri Kabaktepe'nin paylaşımının tamamı şu şekilde:

"Millete hizmet edecek kurumlarda, terörle iltisaklı devlet ve millet düşmanlarının çalışması asla kabul edilemez. Aziz İstanbul'umuz için böylesi vahim bir duruma şahit olmak oldukça üzücü. CHP'li İBB yönetimini; liyakate, şeffaflığa ve ciddiyete davet ediyorum."