Terör örgütü PKK için yolun sonu: Uzlaşı ve anlaşma söz konusu

Irak Başbakan Danışmanı Ciyad, ''PKK konusunda anlaşma noktasında gecikme olsa da terör ve yasaklı örgütlerle mücadele konusunda uzlaşı ve anlaşma söz konusu.'' dedi.

AA

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin Siyasi Danışmanı Sebhan Molla Ciyad, Irak hükümeti ve halkının Türkiye ile ilişkilerin sürmesini istediklerini söyledi.

"KALKINMA YOLU, TÜRKİYE VE IRAK İÇİN YAŞAM DAMARI OLABİLİR"

Irak Başbakanı Siyasi Danışmanı Ciyad, "Türkiye ile ilişkiler çok önemli, Irak halkı, hükümeti ve siyasi taraflar olarak bu ilişkilerin sürdürülmesini istiyoruz" dedi.

Irak'ın Türkiye ile her alanda anlaşmak istediğini ifade eden Ciyad, "Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerimiz 2003 yılından beri devam ediyor. Ortak ticari hacimlimiz de yıllık 20 milyar dolara varıyor. Türkiye ile ilişkilerin Kalkınma Yolu Projesi ile de güçlendirilmesi çok akıllıcadır. Kalkınma Yolu, Türkiye ve Irak için yaşam damarı olabilir ve Irak için Türkiye üzerinden enerji geçiş hattı niteliğinde olur." değerlendirmesinde bulundu.

""PKK DOSYASI SADECE IRAK VE TÜRKİYE ARASINDA BİR DOSYA DEĞİL"

"PKK konusunda anlaşma noktasında gecikme olsa da terör ve yasaklı örgütlerle mücadele konusunda uzlaşı ve anlaşma söz konusu." ifadesini kullanan Ciyad, konuşmasına şöyle devam etti:

"PKK dosyası sadece Irak ve Türkiye arasında bir dosya değil, buna İran, Suriye ve uluslararası taraflar da dahildir. Bu konuda bölgesel güvenlik konferansı düzenlenebilir. Ortadoğu ve bölge ülkelerinden İran, Türkiye ve Körfez ülkeleri Irak ile bir araya gelerek devlet dışındaki silahlı gruplara karşı nihai anlaşma ve tevafuka ulaşmalı."

MİT'ten Suriye'de nokta atışı: PKK/YPG'nin sözde sorumluları öldürüldü

MİT operasyonuyla Afrika'da yakalanmıştı... El Kaide üyesi itiraf etti

Terörist Ahmet Kalker canlı olarak yakalandı