Terör örgütlerinin kabusu interpol!

AKŞAM’ın ilk kez görüntülediği Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı; FETÖ, PKK, DHKP-C başta olmak üzere tüm terör örgütlerinin kâbusu oluyor! Başkanlık, 2017’de 32 ülkeden 108 kaçağı Türk adaletine teslim etti.

1

BÜLENT ŞANLIKAN

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı, kapılarını ilk kez AKŞAM’a açtı. FETÖ, PKK, DHKP-C başta olmak üzere tüm terör örgütlerine ve her türlü suça bulaşıp kaçanların kâbusu haline gelen başkanlık, dünyanın dört bir yanındaki hainleri avlayıp adaletin önüne çıkarıyor. Interpol Daire Başkanlığı’na bağlı polisler dünyayı 28 kez dolaşarak rekora imza attı. Yurtdışında gerçekleştirilen görevler sırasında polisler 1 milyon 100 bin kilometre yol yaptı. Başkanlık 2017 yılında 32 farklı ülkeden 108 kaçağı Türkiye’ye getirmeyi başardı. İşte Türk polisinin dünyaya açılan penceresi Interpol… 

Kurucusu Atatürk!

Türkiye sınırları içinde ve dışında işlenen suçlarla ilgili Interpol kanalıyla bilgi değişimini sağlayarak aranan şahısların adalet önüne çıkarılmasını amaçlayan Interpol Daire Başkanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını taşıyan 8 Ocak 1930 tarihli kararnameyle birlikte kuruldu. Bu orijinal belge Ankara’daki Interpol Europol Daire Başkanlığı’nın en özel köşesinde büyük bir özenle korunuyor. 192 üyesi olan Interpol Teşkilatı Birleşmiş Milletler’den sonra dünyadaki en büyük 2’nci uluslararası kuruluş olarak biliniyor. Türkiye, Interpol’e ilk üye olan ülkeler arasında yer alıyor.  

'Suçluların ensesindeyiz'

Interpol Daire Başkanı Başkanlık Lütfi Çiçek, “Suç işleyip yurtdışına kaçanların yaptıkları yanlarına kâr kalmayacak. Saklandıkları inlerinde bulup adalete teslim edeceğiz bu bizim görevimiz. Türk devletinin enselerinde olduğunu onlara hissettireceğiz. 250 şehidin kanını yerde bırakmamak adına gece gündüz demeden ailemizden fedakârlıklar yaparak görev yapıyoruz. Terör örgütlerine göz açtırmayacağız bununla da kararlıyız. Dünyanın neresinde olursanız olun ensenizdeyiz” diye konuştu.

28 kez dünyayı dolaştıla

 Interpol Daire Başkanlığı FETÖ’cülerin peşinde iz sürüyor! Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar takip 365 gün 7/24 takip devam ediyor. Suç şebekelerinin kâbusu haline gelen Türk Interpol’ü bu arada dünyayı 28 kez dolaşarak rekora imza attı. Latin Amerika’dan tutun da Asya ile Avrupa ülkeleri arasında mekik dokuyan ekipler, 2017 yılında 32 farklı ülkeden 108 şahsı Türkiye’ye getirdi.

İlk kez bize suçlu iade ettiler

İLK DEFA Peru’dan Kosova, Karadağ, Myanmar, Tayland, Malezya ve Çin’den asayiş, kaçakçılık ve terör suçlarından aranan şahısların yakalanması sağlandı. Şimdi Türk adaleti önünde hesap veriyorlar. İstatistiklere göre 2015 yılında 91, 2016 yılında 81 şahıs Türkiye’ye getirildi.

Kaçak avı dört bir yanda sürüyor

 Lübnan ve Sırbistan’da yakalatılan PKK/KCK terör örgütü mensubu iki şahıs da Türkiye’ye getirildi. Gölcük’te varil içinde üzerine beton dökülmüş halde bulunan Alman vatandaşı Rita Dari Wıntler’in katil zanlısı Ali Kemal Seyhan, Almanya’da yakalanıp Türk adaletinin önüne getirilen isimler arasında yer aldı.

İsrail, Interpol’e vize vermedi

 2017 yılı Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen Interpol Genel Kurul toplantısında, Filistin Devleti’nin Interpol’e üye olması için büyük uğraşlar verildi. Filistin, Interpol’un teknik alt yapısını kurmak üzere Interpol Genel Sekreterliği’nden gidecek olana heyete İsrail vize vermediği ortaya çıktı.