Tepedeki mezarlığa 4 bin kişi talip

Trabzon'da Ahi Evren Dede Türbesi'nin yanındaki mezarlığa yoğun talep olunca belediye çareyi yeni alan açmakta buldu. Deniz manzarası da olan yerden mezar isteyen 4 bin kişi sıraya girdi.

İHA

Akşam

Trabzon'un Boztepe Mahallesi'nde Ahi Evren Dede Camii ve Türbesi'nin yanındaki yer alan mezarlık alanına yoğun talep oldu; kısa sürede doldu. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların talebini karşılamak için türbenin alt tarafındaki 137 dönümlük alanda yeni mezar yeri yapımına başladı. Trabzonlular, hem Ahi Evren'e komşu olmak hem de deniz manzaralı mezarlık sahibi olmak için sıraya girdi.

YILSONUNA KADAR AÇILACAK

Mezarlıklar Daire Başkanı Köksal Saral, 4 bine yakın başvuru aldıklarını belirterek, "5-6 yıldan beri üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Tamamen o alanı yeşilliği bozmadan yılsonuna kadar hizmete açmayı düşünüyoruz" dedi. Saral, dilekçeyle başvuranlara öncelik hakkı tanınacağını söyledi. Ahi Evren Dede, Orta Asya'dan Trabzon'a gelerek Türkler'in bölgeye yerleşmesine, bölge halkının Türk-İslam kültürünü tanımasına öncülük etti; 1461'de Trabzon'un fethine de zemin hazırlamıştı.