Temiz siyaset kazansın

Başkan Erdoğan, İstanbul'un 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü olmadığını söyledi, “Vaadini unutan değil, sözünü tutan başkanlar seçeceğiz” dedi.

Sultanbeyli'de halka hitap eden Başkan Erdoğan: "İstanbul içler acısı hale geldi. Lazım olduğunda ya tatilde ya cumhurbaşkanı yardımcılığı peşinde ya büyükelçilerle balıkta."

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu, CHP'li İBB yönetimine eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Mevcut yönetim bizden devraldığı metro hatlarını bile yapamadığı, trafiği rahatlatacak başka projeler de geliştiremediği için şehir adeta kilitlendi. İstanbul tam bir çile şehri haline geldi" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

5 YILDIR İSTANBUL DURDU

"İstanbul'da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim hamlesi maalesef son 5 yıldır durmuş, hatta ibre tersine dönmüştür. Şehri yönetmesi gerekenler İstanbul'dan başka her işle uğraştıkları için bırakınız yeni projeyi devraldıkları projeleri bile sürdürememişlerdir. Lazım olduklarında hava bozuk olduğunda ya tatilde, ya cumhurbaşkanlığı yardımcılığı peşinde, ya büyükelçilerle Sarıyer'de balıkta. İstanbul'un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir. İstanbul kendine ortak kabul etmez. Ya İstanbul'a hizmet ediyorsunuz, ya da bu şehri ihmal ediyorsunuz. Bu şehir hiç kimsenin şahsi ihtiraslarının aracı, atlama taşı, basamağı, oyuncağı, finans kaynağı haline getirilemez. Bu şehirde yaşayan 16 milyon insanın vebali üzerimizdeyken yaşananlara seyirci kalamayız."

KAYNAKLAR BAVUL OLDU

"Bu şehrin beklentisi ve ihtiyacı elbette çoktur. Ama bazı hayati öncelikleri vardır. İstanbul'un birinci önceliği depreme hazırlıktır. Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynaklar bavul bavul dolar, avro oldu. Depreme hazırlık için sarf edilmesi gereken vakit delege avlarında, DEM ile pazarlıkta harcandı. Allah'ın izniyle Murat Kurum, tam bir seferberlik anlayışla çalışarak 650 bin konutun dönüşümünü inşallah 5 yıl gibi kısa süre içinde tamamlayacak."

KİRLİ PAZARLIK KİRLETİR

"Tabii bir de İstanbul'da uzak tutulması gerekenler var. Yönetimi üzerinde yapılacak her türlü kirli pazarlık bu şehri kirletir. İstanbul'u kirli pazarlıklardan uzak tutmak gerekir. Şehir halkına hizmet için tahsis edilen kaynakları yağmalayıp başka amaçlar için deste deste savurmak bu şehri üzer. İstanbul'u üzmemek gerekir. Her semtini sevmeye bir ömür vakfedilen İstanbul'u işporta pazarına düşürmek bu şehre ihanettir. Şehri bu cendereden çıkarmaya talibiz. Artık belediyecilik sosyal medyada değil, sahada yapılacak. Kırgınlık varsa giderecek, yanlış anlaşılma varsa düzelteceğiz. Bir dönem bizim yanımızda oldukları halde şimdi AK Parti'ye kaybettirerek, CHP'ye seçim kazandırmaya çalışanların söylemlerine itibar etmeyeceğiz. Hiçbir projesi olmayanlarla oyumuzu ziyan etmeyeceğiz. 31 Mart seçimlerinde inşallah şehrimiz ve ilçemiz için en hayırlı kararı vereceğiz."

VAADİNİ UNUTANLA DEĞİL SÖZÜNÜ TUTANLA DEVAM

İstanbul Sancaktepe'de 25 bin kişiye konuşan Başkan Erdoğan, "Önümüzde kritik bir seçim var. Şehrimize, ilçemize hizmet edecek yerel yönetimleri seçeceğiz. Vaatlerini unutacak değil, verdiği sözü yerine getirecek başkanlar seçeceğiz. Reklama verdiği önemin 10'da birini depreme vermeyenler var. Karşımızdaki tablo bu kadar nettir" dedi. İstanbul'un bir 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü olmayacağını belirten Erdoğan, ""Bir tarafta temiz, şeffaf ve dürüst siyasetin temsilcileri var. Diğer tarafta kaynağı karanlık deste deste dolarlar, avrolarla para kulesi üretenler var. 31 Mart'ta ilimizi yönetecek isimlerle beraber bu iki farklı anlayış arasında da bir tercihte bulunacağız. Her şeyi akıl ve vicdan terazimizde tartacağız. Kırgınlıkla ve öfkeyle değil sağ duyuyla meseleye yaklaşacağız. Kullanacağımız bir oy 5 senemizi etkileyeceğini unutmayacağız" diyerek şunları kaydetti: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriyet tarihimizin altın devri olarak kayıtlara geçmiştir. Sağlıktan savunma sanayiine her alanda ülkemize çok önemli başarılar yaşattık. İnşallah 4100 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük şehir hastanelerinden birini Sancaktepe'ye inşa ediyoruz."

"İsrail'in hukuk tanımaz, kutsal bilmez, zalim hükümeti yaklaşık 6 aydır Gazze'deki kardeşlerimizi katlediyor. Birileri bildikleri halde siyasi rant için gerçekleri çarpıtsa da biz Filistin halkının ve devletinin dimdik yanındayız. Tayyip Erdoğan'ın her türlü bedeli göze alarak verdiği mücadelenin şahidi Gazzeli kardeşlerimizin kendileridir. Vatanlarını koruyan Filistinli yiğitlere 'terörist' iftirası atan İsrail aşıklarının değirmenlerine su taşıyanların bize edecek tek kelamları olamaz. İnsanımızın Gazze hassasiyetini istismar etme peşinde koşan fırsatçıların, ahlaksız ve asılsız söylemlerine prim vermeyin. Türkiye; Suriye, Somali, Karabağ imtihanını nasıl alnının akıyla verdiyse Gazze imtihanını da vermenin gayretindedir."

SEÇİM SAHADA KAZANILIR

Başkan Erdoğan, İstanbul Sandık Görevlileri ile iftar programında bir araya geldi. Erdoğan yaptığı konuşmada "Şu anda öyle kirli pazarlıklar var ki. CHP'nin İstanbul'daki büyükşehir adayı bu tezgahların peşinde. Kazanmak değil, kaybettirmek için ortada dolaşanların motivasyon kaynaklarının masum olmadığı açıktır. Türkiye bu siyaset tarzını çeyrek asır önce rafa kaldırmıştı. Bunca yıl sonra zübük siyasetini hortlatanların niyeti bugün İstanbul'u, yarın tüm ülkeyi yağmalamaktı... Seçim sahada kazanılır. Sahada yoksanız sandıktan bir şey çıkmaz. Sandığa dikkat etmezseniz de sahadaki emeğinizin bir kısmı heba olur. Asıl vazife pazar günü sizi bekliyor. Tek bir kardeşimizin oyunun zayi edilmesine de müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı.