Telekulak Adnan müritlerini de dinlemiş

Adnan Oktar ve grubuna yönelik yürütülen soruşturmada yeni detaylar çıkmaya devam ediyor. Dosyadaki bilgilere göre, örgütün nöbetçisi olan şüpheli Tarık Koç grubun telefonlarını dinliyor kayıtl altına alıyor. Ayrıca telefonda kullanılacak şifreleri belirliyor. Dosyada ayrıca Turnike denilen toplu tecavüzlerin şifresinin “Biz de tatlı yiyecek miyiz?” ifadesi olduğu tespit edildi.

Hilal YILDIRIM / Haber Merkezi

Adnan Oktar ve grubuna yönelik yürütülen soruşturma dosyasında yeni detaylar çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Perşembe günü aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 168 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tututklanan bu şüphelilerin arasında Varlıbaş İnşaat Danışmanlık’ın sahibi iş adamı Rasim Coşkun Varlıbaş da bulunuyor. Dosyada Varlıbaş’ın örgüt üyesi kardeş grubu içerisinde yer aldığı, inşaat ve internetten satış işleri ile örgüte kaynak sağlayan örgüt üyesi ve erkek kardeşlerden olduğu anlatıldı.

İŞADAMI VARLIBAŞ ÇOCUĞA TECAVÜZ ETMİŞ

Müşteki Hanife alkan ifadesinde 17 yaşında olduğu dönemde örgüt üyesi Mustafa Umut Işık tarafından kandırılarak zorla tecavüze uğradığını, bu şekilde tehdit ve şantajla kendisini örgüte ait evlere götürdüğünü, bu evlerde örgüt üyesi şahıslarca kendisine tecavüz edildiğini, bunlardan birinin de Coşkun Varlıbaş olduğunu söyledi.
 
OKTAR'A 9-10 YAŞLARINDA ÇOCUK GETİRMİŞ

Ümit Kuruca ifadesinde örgtüt üyeleri Coşkun Varlıbaş ve Levent Denizoğlu’nun suç tarihinde 9-10 yaşlarında olan S.V. isimli kız çocuğunu örgüt lideri Adnan Oktar’a getirdikleri ve örgüt lideri Adnan Oktar tarafından bu kız çocuğunun taciz edildiğinin beyan edildiği anlatıldı.

TURNİKE'NİN ŞİFRESİ “BİZ DE TATLI YİYECEKMİYİZ”

Dosyada örgütün Rusya sorumlusunun şüpheli Yasin Göker olduğu belirtildi. Yasin Göker’in bir başka örgüt üyesi ile yaptığı görüşmenin tapesine yer verildi. Göker’in diğer örgüt üyesine “Biz de tatlı yiyecek miyiz?” diye soruyor.  Müşteki ifadelerine göre bu ifade ile konuşmada adı geçen kızın Turnukiye sokulup sokulmayacağı soruluyor.  

TAPEDEN SORUMLU
Dosyaya göre, tapelerin nöbetini şüpheli Tarık Koç tutuyor.Örgütün telefon kayıtlarının dinlenmesi ve kayda alınması tedbirine karşı örgütsel şifreleri belirliyor. Şüpheli Server Görkem Erdoğan’ın ise internetten örgüte getirilecek kadınlarla yazışmalar yapmakla görevli. Bu kadınların çıplak fotoğraf ve videolarını elde etmeye çalışmakla görevli.