Telefonunuzu sıcaktan koruyun!

Diyarbakır'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, cep telefonlarını da olumsuz etkiledi. Birçok telefon sıcaklardan ötürü çalışamaz duruma geldi. Telefon servisleri, sıcaklardan ötürü bataryaları patlayan ve çalışmayan cihazlarla doldu.

Diyarbakır/Aksam

ŞEYHMUS ÇAKAN

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Diyarbakır İl Temsilcisi Abdurrahman Atlı, sıcaklık nedeniyle çok sayıda cep telefonun arızalandığı ve patladığı haberlerini aldıklarını belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı kentte, cep telefonlarını da etkiledi. Termometrelerin zaman zaman 40 derecenin üzerine çıktığı kentte, son bir hafta içerisinde teknik servisler yoğunluk yaşamaya başladı. Gün içerisinde sık sık cep telefonuyla konuşan vatandaşların ısınma ve ekran kapanma şikayetle servislere başvurduğu belirtildi. Uzmanlar ise vatandaşlara cep telefonu patlamalarını önlemek için kulaklıkla konuşmaları gerektiğini ve araçlarının ön tarafında telefonlarını unutmamalarını hatırlattı.

TELEFONLAR GÜNEŞTEN KORUNMALI

(MOBİSAD) Diyarbakır İl Temsilcisi Abdurrahman Atlı, sıcaklardan ötürü son zamanlar Cep telefonlarında şarjlar yüzde 80'lerde kaldığını hatırlatarak, "Vatandaşlarımız tekrardan telefonu zorlayıp yüzden yüz olması için ısrarcı olduğunda telefonlar çok ısınıp bu sebepten dolayı patlamalar yaşanıyor. İkincisi vatandaşlarımız telefonlarını güneş ışığından koruması gerekiyor. Araçların torpido gözlerinde veya camların önünde unutulan telefonlar sıcaktan etkileniyor" dedi. Sıcaklardan ötürü son dönemlerde artan telefon kitlenmesi durumlarına tanıklık ettiklerini belirten Atlı, "Telefon kitlenince açılması için ısrarcı olunmaması gerekiyor. Telefon kendiliğini soğutmaya alıyor. 10 veya 15 dakika sonra telefon tekrardan kendiliğine açılıyor. Telefon soğutmak için buzdolabına kesinlikle konulmamalı. Serin bir yerde telefonun tutulması daha uygun" diye konuştu.

TELEFONLAR KURUMSALYERLERDEN ALINMALI

Atlı, vatandaşların telefonları aldıkları yerlere dikkat etmesi gerektiğini hatırlatarak, telefonların kurumsal bayilerden alınması gerektiğini söyledi. Atlı, "Telefonu aldığınız yere dikkat etmeniz lazım. Aldığınız yer gerçekten kurumsal bir yer mi? Bu cihazlar nerden geliyor, mutlaka araştırılmalı" dedi.