Tel Hamis Tugayları kimdir?

Tel Hamis Tugayları bugün terör örgütü PKK’nın liderlerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’e düzenledikleri bombalı suikast ile adından söz ettirdi.

Suriye’de süregelen iç çatışmada çeşitli gruplar meydana çıktı. Esed rejiminin uyguladığı baskılardan sonra ortaya çıkan muhalif güçler silahlandı. Bu dönem içerisinde varlığını ortaya koyan Tel Hamis Tugayları muhalif güç olarak ortaya çıktı. Eli kanlı terör örgütü PKK’nın liderlerinden Bahoz Erdal’a 9 temmuz 2016 cumartesi günü düzenledikleri suikast ile adını duyuran Tel Hamis Tugayları hakkında merak ettiğiniz bütün detaylar aksam.com.tr’de.

Tel Hamis Tugayları, Pkklı Bahoz Erdal’ı öldürdü

Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan Tel Hamis Tugayları, terör örgütü PKK’nın lider kadrosunda yer alan ve Türkiye’nin kırmızı listesinde bulunan Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in aracına yaptığı bir operasyon ile öldürdü. Gerçekleştirdikleri bu operasyon ile adından sıkça söz ettiren Tel Hamis Tugayları sözcüsü Halid el Hasekavi, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada Bahoz Erdal kod adlı üst düzey teröristi etkisiz hale getirdiklerini ve aracını havaya uçurduklarını açıkladı. Gerçek adı Fehman Hüseyin olan PKKlı teröristin aracı 20:30’da Himo civarında havaya uçuruldu.

Tel Hamis Tugayları sözcüsü yaptığı açıklamanın devamında bu olayı Türkiye ve Suriye için bir müjde olarak değerlendirdi. Halid el Hasekavi AA’ya yaptığı açıklamanın sonunda ise operasyonun uzun süren takip sonucunda gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Tel Hamis Tugayları ve Suriye İç Savaşı

Tel Hamis Devrimcileri grubu ya da diğer adıyla Tel Hamis Tugayları varlığını 2014 yıllarında etkin olarak hissettirmiştir. Terör örgütü Deaş’ın çıkmasıyla beraber faaliyetleri ve operasyonlarına ara veren Tel Hamis Tugayları, uzun süredir adını duyurmamıştı. Suriye İç Savaşı, Suriye Devrimi, Suriye İsyanı ya da Suriye Krizi Suriye Baas Partisi'ne sadık askerler ve bunları destekleyen milisler ile bu partiyi iktidardan indirmek isteyen Suriye muhalefeti arasında başlayan, sonrasında IŞİD, El Nusra ve bazı Kürt, Türkmen, Dürzi ve Süryani grupların da katıldığı, son dönemde ise Rusya, İran, ABD, Türkiye gibi dış güçlerin de sınırlı olarak dahil olduğu çatışmalardır. Gösteriler 15 Mart 2011'de başlamış ve Nisan 2011 tarihinde ülke çapına yayılmıştır. Nisan 2011 tarihinde Suriye Ordusu başkaldırıyı bastırmak için görevlendirilmiş ve askerler ülke genelinde göstericiler üzerine ateş açmıştır Aylarca süren askeri kuşatmaların ve baskının ardından gösteriler silahlı isyana dönüşmüştür. Çoğunlukla firari askerler ve sivil gönüllülerden oluşan muhalif güçler, merkezi bir liderlik olmaksızın direnişe geçmişlerdir. Ülke genelindeki hemen her kasaba ve şehirde yaşanan çatışmalar asimetrik savaş niteliğindedir. 2013 yılında Hizbullah, Beşar Esad'a sadık güçlerin yanında savaşa dahil olmuştur. Beşar Esad yönetimi Rusya ve İran'dan askeri ve parasal destek alırken, muhalifler Katar ve Suudi Arabistan'dan silah desteği almaktadır.[80] Haziran 2013 tarihi itibarıyla Beşar Esad yönetimi ülkenin %30-40'ını ve ülke nüfusunun %60'ını kontrol etmektedir. 2012 sonlarındaki bir BM raporu, iç savaşın Nusayri Şebbiha milisleri ve Sünni muhalifler arasında süregiden "bariz derecede mezhepsel” bir çatışma olduğunu bildirmiş, fakat hem muhalefet, hem de hükümet bunu reddetmiştir. Birleşmiş Milletler'e göre ölü sayısı Ocak 2015 tarihi itibarıyla 220.000'i aşmıştır. SCPR (Suriye Politik Araştırmalar Merkezi), Suriye İç Savaşı sebebiyle dolaylı ya da dolaysız olarak hayatını kaybeden toplam insan sayısını Şubat 2016 itibariyle 470.000 olarak açıklamıştır.