İstanbul Atatürk Havalimanı'na nasıl gidilir? TEKNOFEST Atatürk Havalimanı nerede?

TEKNOFEST bugün kapılarını ziyaretçilerine açtı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için girişler ücretsiz olacak. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe katılmak isteyenler araştırmalarında TEKNOFEST Atatürk Havalimanı nerede? İstanbul Atatürk Havalimanı'na nasıl gidilir? gibi soruların cevaplarını öğrenmek istiyor.

Bugün heyecanla beklenen TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşiyor. Bu yıl 4. kez ziyaretçilerine kapılarını açacak olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için girişlerin ücretsiz olduğu belirtildi. Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar, TEKNOFEST Atatürk Havalimanı nerede? İstanbul Atatürk Havalimanı'na nasıl gidilir? gibi soruların cevaplarını detaylı olarak araştırmaya başladı. İşte ulaşıma dair detaylar...

TEKNOFEST ATATÜRK HAVALİMANI NEREDE?

TEKNOFEST 2021 İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecek ve 21-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

İstanbul Atatürk Havalimanı Bakırköy'de yer almaktadır. Festivale girişler sabah saat 09:00 ve akşam 20:00'de gerçekleştirilecek.

İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI'NA NASIL GİDİLİR?

Metro ile; Yenikapı- Atatürk Havaalanı Metrosu'nu kullanmanız gerekli, bu metro hattı Yenikapı'da başlayıp havalimanının içine kadar gidiyor. Güzergahı ve haritaları görebilmeniz için aşağı link bırakıyoruz. Yenikapı'da binmek yerine Zincirlikuyu-Avcılar metro hattını kullanarak, Ataköy Şirinevler durağında inip buradan geçiş yapmayı da tercih edebilirsiniz.

Otobüs ile; Otobüsle, gitmek isterseniz TH-1 TAKSİM- ATATÜRK HAVALİMANI hattını veya YH-1 YENİKAPI İDO- ATATÜRK HAVALİMANI hattını takip eden otobüslere binebilirsiniz.

Metrobüs ve Marmaray ile; Kadıköy'den Atatürk Havalimanı'na önce Marmaray'ı kullanıp sonra da metroya aktarma yapıp gitmek oldukça pratik bir ulaşım seçeneği. Tek yapmanız gereken, Üsküdar veya Ayrılık Çeşmesi durağından Marmaray ile Yenikapı'ya geçmek. Oradan da Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'na aktarma yapmak. Ayrılık Çeşmesi durağına Metrobüs veya Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nı kullanarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Söğütlüçeşme-Avcılar Metrobüs Hattı ile Avrupa Yakası'na geçip Ataköy-Şirinevler durağından Yenikapı-Atatürk Havaalanı Metrosu'na aktarma yaparak da Atatürk Havalimanı'na ulaşabilirsiniz.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, metronun bakım nedeniyle alana kadar gelmediğini, bu nedenle ring seferleri düzenleneceğini ifade etti. Bayraktar ayrıca 10 binin üzerinde bir araç park kapasitesinin ziyaretçiler için oluşturulduğunu bildirdi.

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da ring seferleri için Şirinevler Metro İstasyonu, Kuleli Metrobüs İstasyonu, Yeşilyurt Tren İstasyonu'ndan 6 gün boyunca gün boyu ring seferleri olacağını belirtti.