TCDD Genel Müdürü Uygun, Ankara-Zonguldak hattındaki çalışmaları inceledi

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, ''Emniyet Kültürü ve Farkındalığı Toplantıları'nda'', 'Yerinde Çözüm, Yerinde Dönüşüm' programının ikinci etabında Ankara Zonguldak hattında çalışmalarını sürdürdü.

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve TCD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük ve berindeki heyet Irmak, Çankırı, Kurşunlu ve Karabük ilçelerinde incelemelerde bulunarak TCDD personeli ile görüştü. Emniyet kültürü farkındalık programına TCDD genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş, TCDD teknik Genel Müdürü Murat Gürel de katıldı.

Emniyet Kültürü ve Farkındalık treninde düzenlenen toplantılarla 3 il 4 ilçe, 8 istasyon ziyaret edildi. 2. Bölge Müdürü Mehmet Rahmi Gül 'Mobil Toplantı' treninde sorumluluk olan 420 kilometrelik yollar, istasyonlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Devam eden ve yeni projeler masaya yatırıldı.

İstasyonlarda Personel ile görüşen Uygun, TCDD 'nin hedefini ve gelişmelerini personel ile paylaştı.

Uygun yaptığı konuşmada "Demiryolu emniyetinin demiryolu işletmesinden önce geldiğini mutlaka bilmenizi istiyoruz. Emniyetsiz bir işletmecilik yapılamaz. TCDD ve TCDD Taşımacılık AŞ Genel müdüründen, en ücra köşede çalışan arkadaşlarımıza kadar bu bilinci bu kültürü alması zaruridir. Bu kültürden uzaklaşmanın neticesinin sonuçları acı olmaktadır. Çalışanımız makinistimiz, işçimiz, yolcumuz bizim için çok önemli, en büyük değerimiz. Herkes yaptığı her işte önce emniyeti düşünecek." dedi.

Uygun, "Biz biriz. Ayrımız gayrımız yok. Kurumsal olarak biriz, ülke olarak biriz. Tekerlek raydan ayrılamaz, bir bütündür. Yaptığımız her iş ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Ekip ruhuyla çalışma bizlere çok şey kazandıracaktır. Biz hep birlikte TCDD'yiz." diye sözlerini sürdürdü.

Program sırasında Kurşunlu İlçesine uğrayan Emniyet ve Eğitim Treni, heyet Belediye Başkanı Şakir Sayman tarafından karşılandı. Sayman, TCDD Genel Müdürüne Uygun ve Pezük'e yapılan çalışmalarla ilgili teşekkür etti. TCDD'nin ilçeye yaptığı katların devamını istedi. Genel Müdür Uygun ise, " siz rahat olun TCDD gittiği her yere hem ekonomik refah, hem huzur getirir. Hizmetlerimiz devam edecek." Dedi. Başkan Sayman genel Müdür'e Seramik üzerine yapılmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün portrelerini hediye etti.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI

Emniyet ve Eğitim Treni Karabük istasyonunda Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından karşılandı. Genel Müdürler Uygun, Pezük ve heyet Belediye Başkanı ile ilçe hakkında görüşmeler yaptı. Başkana Vergili, ortak proje gelişmek istediklerini belirterek" TCDD ile birlikte Karabük'ün gelişimine katkı sağlamak için görüş alışverişinde bulunduk." Dedi. Heyet ve Başkan vizyon projeler geliştirilmesi için ekiplerin çalışma yapması konusunda fikir birliğine vardı.

Uygun ve Pezük daha sonra personel ile bir araya geldi. Emniyet ve Eğitim konularında görüş alışverişinde bulundular.

ZONGULDAK

"Emniyet Kültürü ve Farkındalığı eğitim treninin son durağı Zonguldak oldu. TCDD heyetini Zonguldak Gar Müdürü Zikri Nacakçı karşıladı. Genel Müdürler Uygun ve Pezük istasyonda incelemeler yaptıktan sonra personelle görüştü. Görüşmede emniyet ve TCDD projeleri hakkında personel bilgilendirildi.