TBMM ve Külliye'ye bomba yağdırdılar

AKŞAM Gazetesi 15 Temmuz özel ekinde yer alan haberde, FETÖ'ün hain darbe girişiminde Başkentte hareketli saatler yaşandı. Ankara üzerinde helikopterlerle alçak uçuş yapan darbeciler ilerleyen saatlerde TBMM dahil olmak üzere birçok noktayı bombaladı.

GENELKURMAY KARARGAHI'NA AKIN

Komuta kademesini etkisiz hale getirmek isteyen FETÖ'cüler Genelkurmay karargahına baskın düzenledi. Hulusi Akar, Salih Zeki Çolak, Yaşar Güler'in de aralarında bulunduğu 11 general darbeciler tarafından Akıncı'ya götürüldü. Darbe girişiminin duyulmasının ardından yüzlerce insan Genelkurmay Karargahı'na akın etti. Darbeciler tarafından kullanılan tanklar ile darbeye direnen siviller ezildi. Darbecilerin ateşiyle 12 kişi şehit 42 kişi gazi oldu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE F-16'LI SALDIRI

Ankara'da Akıncı Üssü'nden kalkan F-16'lar darbeci askerlerin talimatı ile Ankara Emniyet Müdürlüğüne iki kez bombalı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 7 kahraman polis şehit olurken, saldırıyı haber alıp Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne koşan vatandaşlar, zırhlı araçları durdurmaya çalıştı. Darbecilerin saldırısı sonucu 6 sivil şehit oldu.

EN BÜYÜK SALDIRI GÖLBAŞI'NA

15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminde en büyük saldırılandan birini Ankara Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığı aldı. Gece helikopterden yapılan iki farklı bombalı saldırıda 51 kişi şehit oldu, 41 kişi de yaralandı.

KÜLLİYE'DE 31 VATAN EVLADI ŞEHİT DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni karargah olarak kullanmak isteyen darbeciler 6 tank ile Külliye'ye yöneldi. Başkan Erdoğan'ın milleti meydanlara davet eden çağrıyı yapmasının ardından binlerce kişi Külliye'nin önüne koştu.

Darbecilerin attığı bombalardan ikisi Külliye çevresine düştü, 31 vatan evladı şehit oldu.

MİLLETVEKİLLERİ TBMM'Yİ TERK ETMEDİ

15 Temmuz darbe girişiminde, FETÖ'cü hainler Meclis'i de hedef aldı. Sokaklar gibi, Meclis de o gece darbeye direndi. Ankara'da olan milletvekilleri hiç düşünmeden Meclis'e koştu. Meclis 3 kez bombalanırken, ilk kez kullanılan sığınak, sabaha kadar vekillere ev sahipliği yaptı. Atılan 3 bombayla Meclis'te 19 kişi yaralandı.

KIZILAY'DA TANKLAR VATANDAŞLARI TARADI

Mamak 28. Piyade Tugay Komutanlığı Eşref Akıncı Kışlası'ndan çıkan 15 tank, darbe girişimini protesto etmek üzere Ankara Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşların üzerine ateş açtı. Tankların ateş etmesi ve halkın üzerine sürülmesinden dolayı 5 kişi şehit oldu.