Meclis'teki çocuk oturumunda 'hayır' oyu çıktı, Şentop espriyi patlattı

TBMM Genel Kurulu'nda 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Şentop, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Mamak Atlıoğlu Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Havva Dilay Gülez'e devretti. Çocukların okuduğu önergede 'hayır' oyu çıkınca Şentop da espriyi patlattı.

DHA

TBMM Genel Kurulu'nda 102 çocuğun katılımıyla 'Milletin Çocukları Meclis'in Çocukları' özel oturumu gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, çocukları selamlama konuşmasının ardından TBMM Başkanlığı için bir değişim önergesi olduğunu söyleyerek, "Önergeyi okutacağız, yürürlüğe koyacağız ve başkanlık divanı üyelikleri için seçim yapacağız" dedi. Meclis Başkanlığı'na Havva Dilay Gülez, katip üye Zehra Kılınç ve Poyraz Ahmet Şahin'in seçilmesi için hazırlanan önergeye bir çocuğun ret oyu vermesi üzerine Başkan Şentop, gülerek CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e "Muhalafet her yerde Özgür" dedi.

DHA'nın haberine göre, Önergenin kabul edilmesinin ardından 'Milletin Çocukları Meclis'in Çocukları' özel oturumu başkanlığına Havva Dilay Gülez, katip üyeliklerine ise Zehra Kılınç ve Poyraz Ahmet Şahin seçildi.

Başkan Şentop, bunun üzerine Mamak Atlıoğlu Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Havva Dilay Gülez'e koltuğunu devretti. Gülez, çocukları selamlayarak TBMM'nin açılışının 102'nci yıl dönümünü kutlamak ve bugünün manasını daha iyi anlamak için bir araya geldiklerini söyledi. Gülez, Meclis'i çocukları açtığı için Başkan Şentop'a teşekkür ederek şöyle konuştu:

Ali Kuşçu İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Berat Emir Sel de Genel Kurulda çocuklara özel hazırlanan kürsüde konuşma yaptı. Gülez, konuşmanın ardından 'Milletin Çocukları Meclis'in Çocukları' özel oturumunun bildiri olarak kabul edilmesini oylamaya sundu.

Bildirinin oy çokluğuyla kabul edilmesi ardından oturum kapandı. Başkan Şentop, çocuklarla Meclis Genel Kurulunda fotoğraf çektirdi.