TBMM Başkanı Şentop, HDP'li Güzel'in teröristle pozlarını değerlendirdi: Dokunulmazlığı kaldırılmalı

Teröristle poz veren HDP'li vekile fezleke düzenlendi. Teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li vekil Semra Güzel'le ilgili fezleke hazırlandı. TBMM Başkanı Şentop, dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafı basına yansıyan HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, HDP'li Güzel'le ilgili, "Şahsi kanaatim bilhassa anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir" dedi.

Şentop şunları söyledi: "Bilhassa anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir diye düşünüyorum. Bu basında çıkan fotoğraflar bağlamında 2019 mart ayında hazırlanmış dosya var. Örgüt üyeliğiyle ilgili adı geçen vekilin dosyası var. Türkiye teröre karşı ağır bedeller ödeyerek mücadele ediyor. Meclis çatısı altında görev yapan kişilerin terörle aralarına mesafe koymaları gerekir. Bu yapılmadığı takdirde iç tüzüğün gereği yapılmalıdır" dedi.