Tatil sizi çağırmıyor!

Ege ve Akdeniz doldu, taşıyor! 9 günlük bayram öncesi Ege ve Akdeniz'deki turizm bölgeleri ful çekti.

9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilini Ege Bölgesi'nde geçirmek isteyen yerli turist, bu yıl da tatil tercihini Bodrum, Çeşme, Fethiye, Ayvalık, Didim, Kuşadası, Marmaris gibi beldelerden yana kullandı. Yetkililer, rezervasyonsuz yola çıkılmaması gerektiğini, tatil sırasında da virüs önlemlerine uyulması gerektiğini belirtti.

ÇEŞME: Otellerdeki rezervasyon doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, 30 bin kapasiteli Çeşme'de boş yatağın kalmadığını söyledi.

BODRUM: Otellerin rezervasyonları 2 katına çıktı. Mavi yolculuk yapan günlük, haftalık teknelerde yer kalmadı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "2 bin 500 personelimizle sahadayız. Şu anda 800 bin civarında nüfusumuz olduğunu tahmin ediyorum. Kurban Bayramı'nda bu rakam 1 milyonu geçebilir" dedi.

ANTALYA: 680 bin yatak kapasitesinin tamamı doldu. Vali Ersin Yazıcı, "Birkaç kişi beni de aradı, 'Biz yer bulamıyoruz, yardımcı olur musunuz' diye. Bayramda büyük bir akın bekliyoruz, rezervasyonlu gelmek lazım, yoksa sıkıntı yaşanabilir. Şu ana kadar 2 milyon 200 bin yabancı turist giriş yaptı. Yurtdışından günlük 48-50 bin misafir havalimanından giriş yapıyor. Hafta sonu ise 1 günde 68 bin misafir geldi. Geçen yılki rakamları çok ciddi miktarlarda aştık" dedi.

BOZCAADA: 4 bin 194 yatak kapasitesine sahip Bozcaada'ya günde 15 bin turistin gelmesi bekleniyor. Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Erkan Yavuz, "Rezervasyon yaptırmadan adamıza gelmeyin. Aşırı yoğunlukta mağdur olursunuz. Mesafe ve maske kuralına dikkat etmenizi istiyoruz" diyerek uyardı.

KUŞADASI: 40 bin yatak kapasitesine sahip Kuşadası'nda rezervasyonların doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Yaşanan hareketlilik sektör temsilcileriyle esnafı sevindirirken tesislerde korona önlemeleri yoğunlaştırıldı. Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Köroğlu, "Bu durum turizmcileri mutlu ediyor" dedi.

BODRUM KUYRUĞU!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Kurban Bayramı tatili nedeniyle çok sayıda kişinin akın etmesi sonucu, ilçenin girişinde trafik yoğunluğu yaşandı. Tatile araçlarıyla gelenlerin, kilometrelerce kuyruk oluşturduğu görüntülendi.

BİLETLER TÜKENDİ, EK SEFERLER SATIŞTA

Türk Hava Yolları bayram tatilinde, yurtiçindeki noktalara 427 ek sefer planladı. Trabzon 16-25 Temmuz tarih aralığında 61 ek seferle en yoğun uçuş noktası olacak. Bayram dolayısıyla şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere de yoğun talep olduğu ve ek seferlerin satılmaya başlandığı belirtildi.