Tatil cennetinde yangın dehşeti

Marmaris'in İçmeler ve Turunç mahallelerinde orman yangınları çıktı. Söndürme çalışmalarına katılan geçici orman işçisi Görkem Hasdemir, alevlerin arasında kalarak şehit oldu.

ENDER TÜRKKAN

Muğla Marmaris'in zümrüt yeşili kızılçam ormanlarına kor düştü. İçmeler Mahallesi'nde dün sabah saat 10.30'da 5 yıldızlı otellerin de bulunduğu dağlık alanda orman yangını çıktı. Ekiplerin 10 dakikada müdahale ettiği alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Söndürme çalışmalarına havadan 10 helikopter, karadan ise 78 arazöz ile 328 personel katıldı.

100 hektar küle döndü

İçmeler'deki alevlerle mücadele sürerken, 1 saat sonra Turunç Mahallesi'nin Kumlubük Mevkii'nden başka bir orman yangını ihbarı geldi. Kısa sürede kontrol altına alınıp söndürülen Kumlubük yangınında 1 hektarlık makilik alan zarar gördü. Geçici orman işçisi Görkem Hasdemir, İçmeler'deki alevlerin arasında kalarak şehit oldu. Saatler sonra kontrol altına alınan yangında 100 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Rüzgar dönünce kaçamadı

İçmeler Mahallesi'ndeki yangına ilk müdahalede bulunan 6 kişilik ekipteki Görkem Hasdemir, rüzgarın bir anda ters dönmesiyle alevlerin arasında kalarak şehit oldu. Köyceğiz'de marangozluk yapan Hasdemir'in, 10 yıldır yaz aylarında geçici orman işçisi olarak yangın söndürme çalışmalarına katıldığı bildirildi. Türkiye'nin 119. orman şehidinin evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.