AKŞAM GAZETESİ
Kurban Bayramı tatili öncesinde yerli ve yabancı turistlerin rotayı çevirdiği Bodrum'da, ilçeye girişlerde hem asayiş hem de trafik denetimleri en üst seviyeye çıkarıldı. Denetimlere bizzat katılan Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, sürücülerle bayramlaşarak çikolata ve kolonya ikram ederek kurallara uyulması konusunda uyarılarda bulundu.
BODRUM'A 150 BİN ARAÇ
Huzurlu bir bayram tatili için tüm kurumların teyakkuza geçtiğini belirten Sırmalı, "9 günlük tatil boyunca 360'a yakın ekibimiz ve yaklaşık 1000 personelimiz sahada görev alacak. PTS verilerine göre şu ana kadar ilçemize 150 bin araç girişi oldu. Bu da yaklaşık 500 bin kişiye tekabül ediyor. Otellerimizde ve yazlık konutlarımızda doluluk oranları yüzde 90'lar civarında. Havalar çok güzel, tüm misafirlerimizi Bodrum'a bekliyoruz" dedi.
PLAJLARDA YOĞUNLUK
Antalya ve Muğla sahilleri de Kurban Bayramı arifesinde doldu. Dün havanın 27, nemin yüzde 58, deniz suyu sıcaklığının ise 24 derece ölçüldüğü Antalya'da, Kurban Bayramı arifesinde tatil için gelen yerli turistler, Konyaaltı Sahili'nde yoğunluğa neden oldu. Tatilciler sık sık denize girerek serinlemeye çalışırken, bazıları ise şezlonglara ve kumsala uzanarak güneşlendi. Marmaris ve Fethiye'deki plajlara akın eden tatilciler ise suyun keyfini çıkartırken jet ski ve deniz paraşütüyle adrenalinli dakikalar yaşadı. Bazı tatilciler de günübirlik tur tekneleriyle koyları gezdi.
Ali Sırmalı, denetimde sürücülerin bayramını kutladı.