Taşköprü Güreşleri yine nefes kesti

Körfez Belediyesi tarafından 48. Altın Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Taşköprü Yağlı Güreşleri, Sevindikli Taşköprü Er Meydanı'nda gerçekleştirildi. 60'ı başpehlivan toplam 500 pehlivanın katıldığı güreşler için Türkiye'nin dört bir yanında gelen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alanı doldurdu.

KÖKLÜ BİR GELENEK

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen güreşlere; Eski Başbakan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ve Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim katıldı.

Kura çekimi sonrasında pehlivanlara başlarılar dileyen Başkan Şener Söğüt, "Ata sporumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Güreşlerimiz bin yıllık bir tarihi olan, geçmişi olan, köklü bir geleneğe sahip. Bizler de bu geleneği sürdüreceğiz. Bugün 62 başpehlivanımız burada. Binlerce güreşseverler tribünlerde. Mutlu olduk. İlgi de her sene daha da artıyor. İlgi arttıkça, başpehlivanlarımız da kıran kırana mücadele içerisine giriyor" dedi.

Taşköprü Yağlı Güreşleri'nin şampiyonu Yusuf Can Zeybek oldu. Başkan Söğüt de güreşçiyi tebrik etti.

ÇIRAK BİRİNCİ OLDU

Finalde gülen Körfez Belediyesi güreşçisi, Taşköprülü İsmail Çırak oldu. İsmail Çırak'a madalyasını ve kupasını Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt takdim etti.

TAŞKÖPRÜ'DE OFFROAD GÖSTERİSİ

Körfez Belediyesi'nin Sevindikli Köyü'ndeki etkinlikleri güreşler ve Tarım Fuarı ile başladı. En fazla ilgi çeken alanlardan biri offroad gösterisinin yapılacağı bölge oldu. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen offroad yarışları izleyenlere bol bol adrenalin yaşattı.

Yarışların heyecan verici olduğunu belirten Başkan Söğüt, "İlçemizde offroad tutkunlarının talebi vardı. Bizler de alanı oluşturduk. Güzel bir etkinlik oldu" dedi. Söğüt sürücülere plaket de takdim etti.