Tasallut ne demektir? Tasallut TDK sözlük anlamı nedir?

Tasallut kelimesini ilk kez duyanlar, bu kelimenin anlamını ve kökeninin hangi dile ait olduğunu merak etmektedir. Konuyla ilgili detaylar hakkında bilgi sahibi olmak için ''tasallut nedir ve TDK sözlükte ne anlama gelir'' sorularının yanıtına buradan ulaşabilirsiniz.

Tasallut kelimesi bilindiği üzere dilimizde kullanılan eski kelimeler arasında yer almaktadır. Söz konusu konu ile ilgili "Tasallut ne demektir? Tasallut TDK sözlük anlamı nedir?" sorusu son günlerde sıklıkla araştırılmalaya başlandı. Merak edilen tasallut kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışını sizler için örnek cümlelerle bu haberimiz üzerinde derledik.

Türk Dili, tarih boyunca ilişki kurduğu medeniyetlerin (ülkelerin) dillerinden kelimeleri kendi bünyesine katmış ve bu sayede çok zengin bir dil oluşturmuştur. Hal böyle olunca, Türkçe 'de gündelik hayatta karşımıza çıkan bazı sözcüklerin anlamına bilemeyebiliyor, ilginç bulabiliyoruz. Son zamanlarda anlamı merak edilen kelimelerden biri de tasallut kelimesidir.

Uzun yıllardır dilimizde olan ve günlük hayatta sıklıkla karşımıza çıkan tasallut kelimesi ne demek, TDK'ya göre anlamı, tasallut kelimesinin kaç anlamı var kökeni ne sorularının cevabı...

TASALLUT NE DEMEK? TDK'YE GÖRE TASALLUT ANLAMI

Tasallut kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir.

Tasallut, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Tasallut kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:

- Musallat olma, saldırma

- Sarkıntılık

TASALLUT KELİMESİ KULLANILAN ATASÖZÜ VE DEYİMLER

- tasallut etmek