Tarkan konseri öncesi ağaç kestiler

Tarkan konseri için ağaç kestiler. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarkan konseri için Gündoğdu Meydanı'nda yer açmak amacıyla ağaçları kökünden söktü. O anlar vatandaşlar tarafından görüntülendi. Yetkililer tepkilere aldırış etmedi.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü olan 9 Eylül'de, Kordonboyu'nda ünlü sanatçı Tarkan'ın vereceği konser öncesi kurulan dev platformun çökmesinin ardından alternatif arayan CHP'li Büyükşehir Belediyesi, ağaç katliamı yaptı. Platformun enkaz kaldırma çalışmaları uzun süreceği için, Tarkan'ın konser vereceği yerde değişikliğe gidildi. Tarkan'ın Gündoğdu Meydanı'nda konser vermesi kararlaştırıldı.

TALIMATI SOYER VERDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatıyla Gündoğdu Meydanı'nda çalışmalara başlandı. Belediye ekipleri, Gündoğdu Meydanı'nın yakınında kordon boyundaki ağaçları yer açmak için kökünden söktü. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.

Twitter'da da paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti. Görüntüyü çeken vatandaş belediye görevlisine, "Dayı o ağaç tekrar yeşermez ki şimdi" dediği duyuluyor. Belediye görevlisi de, "Yeşerir, yeşerir tabi ki" diye cevap veriyor. Daha önce çevreci söylemleri ile gündeme gelen Tarkan'ın konser vereceği alandaki ağaçların kökünden sökülmesine sessiz kalması dikkat çekti.