Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Patates, soğan bile bu kadar kısa sürede çürümüyor

Tarım ve Orman Bakanı ,Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun patates ve soğan konusunda yaptığı iki farklı konuşmayı paylaşarak, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Bakan Pakdemirli paylaşımında, ''Patates, soğan bile bu kadar kısa sürede çürümüyor...'' ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabı Twitter'dan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun patates ve soğan konusuna ilişkin yaptığı iki farklı konuşmayı paylaştı. Kılıçdaroğlu'na söz konusu konuşma üzerinde tepki gösteren Bakan Pakdemirli, "Patates, soğan bile bu kadar kısa sürede çürümüyor..." dedi.

"PATATES, SOĞAN BİLE BU KADAR KISA SÜREDE ÇÜRÜMÜYOR..."

Bakan Pakdemirli, Kılıçdaroğlu'nun, 9 Şubat 2021 tarihinde yaptığı konuşmayı paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun o tarihte yaptığı konuşmada, "Sen soğan üreticilerine para verip o ürünü aldın, fakir fukaraya dağıttın diye karşı mı çıktık?" ifadelerini kullanırken, 2 Mart 2021 tarihinde yaptığı bir başka konuşmada, "Bari hiç değilse patates üreticilerinin sorunlarına eğilsinler. Ben eğileceklerini sanmıyorum" ifadelerini, 13 Nisan 2021 tarihinde yaptığı diğer bir konuşmada ise, "Vatandaşa soğan dağıtıyor şimdi, patates dağıtıyor şimdi. Şu akla ve mantığa bakın." dediği duyuluyor.

Bakan Pakdemirli, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu konuşmalarını paylaştığı gönderisinde, "Patates, soğan bile bu kadar kısa sürede çürümüyor..." ifadelerini kullandı.

"PAYIMIZA DÜNYANIN "EN HIZLI SÖZ DEĞİŞTİREN" MUHALEFETİ DÜŞTÜ"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de, Kılıçdaroğlu'nun birbirinden çelişik ifadelerine tepki göstererek şunları kaydetti:

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından çiftçiden alınan patates ve soğanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.