Tarihi Rum Yetimhanesi yeniden ayağa kalkacak

Büyükada'daki tarihi Rum Yetimhanesi'nin restorasyonu için düğmeye basıldı. Dijital belgelemesi tamamlanan binanın bir bölümü yıkılarak yeniden inşa edilecek.

Avrupa'nın en büyük ahşap yapısı olan, 57 yıldır hizmet vermeyen Büyükada Rum Yetimhanesi'nde, restorasyon çalışmaları öncesinde son hazırlıklar tamamlandı. Dijital belgeleme ve rölöve çalışmalarının tamamlandığı Büyükada Yetimhanesi Restorasyon Projesi Koordinatörü Laki Vingas, binanın fiziksel durumu dikkate alındığında tamamının restorasyona uygun olmadığını, bir bölümünün yıkılarak, tekrar yapılabileceğini söyledi.

DESTEK BEKLİYORUZ

Fener Rum Patriği Bartholomeos, düzenlenen etkinlikte restorasyon çalışmasıyla ilgili "Devlet makamları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve tüm İstanbul sevdalılarına ulaşarak desteklerini almayı arzulamaktayız" dedi.

BU BİZİM ASLİ İŞİMİZ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, "Bu süreç, başından beri Cumhurbaşkanımızın liderliğinde mülkiyeti çözülmüş ve belli bir yapım aşamasına gelmiş. Burada yapılan iş Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın asli işidir. Üzerimize düşeni yapmaya ve ayağa kaldırma hususunda elimizden geleni göstermeye gayret göstereceğiz" dedi.