Tarihi Beyoğlu Sineması'na pandemi kilidi

Pandemi nedeniyle kapanıp açılan sinema salonları, tahtı dijital platformlara kaptırdı. Zarara uğrayan Beyoğlu Sineması'nda devir görüşmeleri başladı.

Korona nedeniyle kapanıp tekrar açılan sinema salonları pandemi sürecinde oluşan zararın etkisinden hâlâ çıkamadı. Salgın öncesi yıllık 70 milyon seyirciye ulaşan sinema salonları bu yılın ilk 29 haftasında 29 milyon seyirci çekti. İstanbul'da sinemanın kalbi olan Beyoğlu'nda da salonlar boş kaldı.

ŞİMDİLİK 20 GÜN KAPALI

33 yıllık Beyoğlu Sineması, maddi zorluklar nedeniyle 20 günlüğüne kapılarını kapattığını açıkladı. Beyoğlu Sineması yönetimi, işletmeyi devretmek için görüşmelere başladığını duyurdu. Beyoğlu'nda bulunan bir başka sinema salonu ise Cinemajestic. 2003 yılından beri faaliyet gösteren bu sinema salonu da boş kaldı. Sinema salonlarını tercih etmeyenler ise dijital platformlardan film izlemenin daha rahat olduğunu savunuyor. Cinemajestic'in makinisti Ali Koçoğlu, "Ayakta durmak için çay ve kahve satıyoruz. Sinemaya gelen yok, fal baktırarak burayı döndürüyoruz" diye konuştu.