'Tarihe de yakışacak modern hayata da'

AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Turan, hazırladıkları acil eylem planıyla ilçede 4 bin araçlık otopark ve Millet Bahçesi açılacağının müjdesini verdi. 

Bülent ŞANLIKAN

AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Ergün Turan, tüm tecrübelerini daha huzurlu, daha gelişmiş ve daha yaşanılabilir bir Fatih için hayata geçirmeye hazır olduğunu belirterek acil eylem planlarını AKŞAM’a anlattı: 

OTOPARK SORUNU 

“Türkiye’nin merkezi İstanbul, İstanbul’un merkezi Fatih… AK Parti döneminde birçok tarihi eserimiz restore edildi. Fatih yeni yaşamın getirdiği bazı sorunlarla da karşı karşıya. 1940-50’lerde yapılan planlarda araç sayısı hesaplanmadığı için sorun yaşanıyor. Bu sorunu aşmak için nokta nokta çalışma yaptık. Vatan Caddesi’nin her iki tarafına 4 bin araçlık otoparklar yapılacak. Fatih’in her bir noktasında,  her bir ada ve parsel üzerinde çalışmalar yapıyoruz.” 

SUR DİBİNE YEŞİL ALAN 

Tarihi kara surlarının içinde kalan yapı kirlilikten dolayı ilçemizi tehdit ediyor. Sur dibinin iç kısmındaki yeşil alana millet bahçesi yapacağız, yürüyüş yolları ile burayı güzelleştireceğiz. 

SOSYAL DOKU

“Fatih’in belli bölgeleri insansızlaşıyor. Dünyanın her yerinde tarihi merkezler herkesin yaşamak istediği yerlerdir. Fatih’te bunu tekrar hayata geçireceğiz. Çünkü burada semt kültürü var. Ne kadar Ecdat varsa birkaç tanesi hariç mezarları burada. Fatih’te sosyal dokuyu güçlendireceğiz. Burası daha çok çocuk, ailenin yaşadığı ve yaşamak istediği şer haline gelecek. Bunun için sosyal alanları artıracağız.” 

DENİZLE İRTİBAT SAĞLANACAK 

“Avantajımız üç tarafı denizle çevrili bir yer. Gençlerin denizle irtibatını sağlayacağız. Yenikapı’da iki tane saha yapılıyor. Sur dibindeki alanlarda yeni spor alanları yapılacak. Gençlerimize sosyal imkanlar sunamazsak başka olumsuzluklar onların hayatına girer.”  

İTÜ mezunu olan Ergün Turan, 15 yıl sırasıyla İBB Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanlığı, İBB Başkanvekilliği daha sonra da 5 yıl TOKİ Başkanlığı görevinde bulundu. 

Sokak yönetimiyle akıllı şehirler 

“Bütün bu tarihi merkezlerde dünyanın her yerinde bir sokak yönetimimiz olmalı. Her bir sokakta nasıl işleyeceği, kaldırımın ne olduğu, otopark alanının ne tarafta olduğunu sokak yönetim planlarına işleyeceğiz. Eskiden Fatih’te bir mahalleye taşınmak istediğinde mahalle sakinlerinden bir ikisi referans vermek zorundaydı. Yoksa taşınamazdı. Böyle bir kültürü var Fatih’in.  Ana kucağı gibi bir yer burası. Burada tarih boyunca bir sürü dinden ve ırktan insan bir arada yaşamış. Bunun ruhuna uygun Fatih’i geliştireceğiz.” 

Kadınlar için özel proje 

“Fatih ticaretin merkezi ama bölge içinde yaşayan aileler bundan faydalanamıyorlar. Biz kadınlar için proje üretiyoruz. İki üç mahallede sadece kadınlara beceri kursları açacağız.  Burada ürettiklerini satabilecekler. Bunları satabilecekleri mekanlar oluşturacağız. Sosyal dokuyu güçlendirirken yaşamı tehdit eden unsurları ortadan kaldıracağız. Aile yaşamını gençleri tehdit eden ne varsa bunlarla ilgili sahada olacağız. İnisiyatif alacağız, burası ticaretin merkezi ama herkesin istediği yapacağı bir alan değildir.”