'Tapınakçılar'a sponsor oldu

Adnan Oktar suç örgütüyle ilgili yeni iddianamede Altuğ Revnak Eti'nin itirafları yer aldı. ‘Tapınak Şövalyeleri' gibi gizli yapıları İstanbul'da ağırlayıp gezdirdiklerini belirten Eti, İsrail ve Amerika'daki bağlantıları da tek tek anlattı.

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik yeni bir dava açıldı. Bin 17 sayfalık iddianamede, Altuğ Revnak Eti'nin itirafları yer aldı. Örgütün Amerika ve İsrail ile bağlantısını 'Sado' lakaplı tutuklu sanık Ali Sadun Engin'in kurduğu, Oktar'ın talimatıyla İsrail'de konferanslar düzenlendiği öğrenildi.

'REHBERLİK YAPTIK'

Eti, Engin'le verdikleri konferansta Tapınak Şövalyeleri'nden olan Timothy Hogan başkanlığındaki 9 kişilik ekiple tanıştıklarını; Türkiye'ye davet ettiklerini, tüm masrafları kendilerinin karşıladığını belirtti; mason ekibine rehberlik yapıp Ayasofya gibi İstanbul'un tarihi yerlerini gezdirdiklerini de anlattı. Oktar'ın talimatıyla 'Bacılar Grubu'nun dünyada dini anlamda en güçlü haham organizasyonu olan Sanhedrin Meclisi ile örgüt arasında bağlantı kurduğu da ortaya çıktı. İtirafçı Eti, yine masrafları örgütçe karşılanan ve aralarında Ben Abrahamsın ile Yesheyahu Hollander'in de bulunduğu 8 kişilik ekibe kendileri için kutsal yerleri gezdirdiklerini kaydetti.

900 YILLIK GİZLİ TARİKAT

Tapınak Şövalyeleri, 1. Haçlı Seferi'nden sonra, 1118-1119 yılları arasında askerî bir tarikat olarak kuruldu; yüzyıllardır gizli faaliyetleriyle anıldı. Ayasofya'da da tapınakçılara ait gizli simgeler olduğu iddia edilmişti.

İSRAİL'DEN BM'YE UZANAN BAĞLANTI!

Adnan Oktar örgütünün İsrail'deki Likud Partisi Milletvekili radikal haham Yehuda Glick'le de temasa geçildiği; Likud'un ise o dönem ana muhalefet partisi olduğu öğrenildi. Ayrıca bu sayede diğer siyasiler ve ABD'deki Ortodoks Yahudilerle ilişki kurulduğu; örgüt elemanlarının New York'taki Birleşmiş Milletler Merkezi'ndeki toplantılara katıldığı bile saptandı.

2 BİN 758'ER YIL HAPİS İSTEMİ

İddianamedeki toplam 72 sanığın 42'sinin firari olduğu; kanun gereği yakalama kararlarından itibaren infaz için 5 yıl beklendiği aktarıldı. Tutuklu sanıklar Adnan Oktar, Ulviye Didem Ürer, Tarkan Yavaş ve Alev Babuna'nın da aralarında bulunduğu 13 şüpheli hakkında 2 bin 758 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi.

SAHTE EVLİLİKLE MİRAS PLANI

Firari Neşe Tuncer'e babasının ölümünden sonra yüklü miktarda miras kaldığı; bu mirasın örgüt içine aktarımını sağlamak amacıyla örgüt yöneticisi İbrahim Tuncer'le sahte evlilik yaptığı tespit edildi.