Tanrıkulu'nun vekilliği düşmeli! Bahçeli'den CHP'ye sert tepki

Bahçeli, CHP'li Tanrıkulu'nun TSK'ya yönelik iftiralarına sert çıktı: “PKK'ya sözcülük yapana maaş verilmesi skandaldır. Milletvekilliği düşürülmeli, mahkeme yolu açılmalıdır.”

Akşam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisindeki toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'ya yönelik sözlerini eleştiren Devlet Bahçeli, "Günlerdir sabırla ve dişimi sıkarak gelişmeleri takip ettim. Kim ne söyledi veya ne söyleyecek ona baktım. TSK'ya saldıran bu alçak ve aşağılık sözde milletvekilinin ağzı düşman ağzıdır, aidiyeti Kandil mağaralarıdır. Vatandaşlarımızı helikopterden atan, köyleri yakan asker Türk askeri değildir. Böyle bir hadise de vuku bulmamıştır. Ne vatansızların ne de bayraksızların TBMM'de yeri yoktur. PKK'ya sözcülük yapan bir suçluya hazineden maaş verilmesi skandaldır, günahtır, alan için de haramdır. Hukuk ve demokrasinin kuralları eksiksiz işletilerek bu çürümüşün milletvekilliği düşürülmeli, mahkeme yolu ardına kadar açılmalıdır" tepkisinde bulundu.

Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonunu destekleyen Bahçeli, Ermenistan'ı da şu sözlerle uyardı: "Karabağ Türk'tür, Türk'ün yurdudur, can Azerbaycan'ın ayrılmaz, ayrılamaz, koparılamaz vatan toprağıdır. Ermenistan aklını başına almalı, ateşle oynamaktan vazgeçmelidir. Barış görüşmelerini sekteye uğratacak, istikrar arayışlarını boşa çıkaracak her provokasyonun ağır sonuçlarına Erivan yönetimi, yeri ve zamanı geldiğinde tekrar katlanmak durumunda kalacaktır."

AB BİZİM İÇİN BİTMİŞTİR

Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi birliğe kabul etme niyetinin olmadığını belirten Bahçeli, artık karar verme vaktinin geldiğini söyleri. Bahçeli, "AB'nin kirli, kindar ve tarihi hesaplarla ihata edilmiş müzakere defteri açılmamak üzere ister tek taraflı ister iki taraflı olsun mutlaka kapatılmalıdır. Bizim için Avrupa Birliği bitmiştir. AB'yle doğmadık, AB'siz de ölmeyiz. AB'yle var olmadık, AB'siz de yolda kalmayız. 60 yıl kaybettik, bir 60 yıl daha kaybedemeyiz, onun bunun ağzına bakamayız. AB işine baksın" şeklinde konuştu.

KURULTAY 17 MART'TA

17 Mart 2024'te 14. olağan kurultayı yapacaklarını duyuran Bahçeli, yerel seçimde ittifak sürecine ilişkin ise "81 ilde masaya oturacağız, Cumhur İttifakı olarak ülke geleceği için en doğru kararı vereceğiz. İttifak olarak biriz ve beraberiz" mesajını verdi. İYİ Parti'ye yaptığı komşuluk davetini değerlendiren MHP lideri, "Mahallede komşuya verecek ev olmadığı anlaşılmıştır" dedi.